Gemeente Utrecht

Tien jaar contact Utrecht-Brno

Op donderdag 6 september start een driedaags bezoek aan Utrecht van een delegatie van zusterstad, de gemeente Brno (Tsjechië) onder leiding van de Burgemeester van Brno, dhr. P. Duchon. Doel van het bezoek is om de start van de contacten tussen Utrecht - Brno, tien jaar geleden met een voorstelling van de Brno Opera in Utrecht, te vieren. Deze contacten groeiden in 1993 uit tot een stedenband.

Tijdens het bezoek zal ook aandacht zijn voor de activiteiten van Utrecht op het gebied van stadspromotie en participatie. Tevens zal de delegatie worden rondgeleid door Leidsche Rijn en is er ruimte in het programma voor deelname aan de Open Monumentendag. De delegatie bestaat, naast burgemeester Duchon uit de loco-burgemeester dhr. R. Slavotinek, wethouders P. Kuba en V. Burianek, secretaris P. Loutocky, Hoofd Internationale Betrekkingen M. Jerabek en Coördinator van de stedenband mevrouw J. Sancova.

Het programma van het bezoek ziet er als volgt uit:

Donderdag 6 september:

16.30 uur Ontvangst door dhr. R. Verhulst, wethouder Internationale Samenwerking op het Stadhuis

19.00 uur Gezamenlijk diner

Vrijdag 7 september:

09.00 uur Presentaties Stadspromotie, Coördinatiepunt Utrecht in Europa en Betrokken Stad in Rondom, Domplein 9

12.30 uur Lunch met dhr. W. Lenting, wethouder voor Leidsche Rijn in het informatiecentrum Leidsche Rijn

13.30 uur Presentatie Leidsche Rijn project

Zaterdag 8 september

10.15 uur Boottocht over de Vecht naar Maarssen vanaf de Viebrug

14.00 uur Terug in Utrecht voor deelname aan de Open Monumentendag

19.45 uur Bijwonen van een voorstelling van de Brno Opera "Uit het dodenhuis", een bewerking door Leos Janácek naar Dostojevski in de Stadsschouwburg

Tevens zal dit bezoek worden aangegrepen om afscheid te nemen van de huidige coördinator van de stedenband, dhr. J.F. Versnel en kennis te maken met de nieuwe coördinator, dhr. T. van Koppen.

Utrecht, 3 september 2001

Deel: ' Driedaags bezoek delegatie zusterstad Brno aan Utrecht '
Lees ook