Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


625. Driedaags Midzomerfeest biedt weer volop afwisselend entertainment

11 juni 2002

Op 21, 22 en 23 juni vindt het jaarlijkse Hoogvlietse Midzomerfeest plaats. Een echt midzomerfeest want de belangrijkste evenementen, de sterloop, taptoe en het vuurwerk zijn op vrijdag 21 juni, midzomeravond. Wegens succes van de voorgaande jaren is het dit jaar weer drie dagen feest op en om het Rijkeeplein. De Vrienden hebben zich traditiegetrouw sterk gemaakt voor een programma dat jong en oud zal aanspreken.

Op 21, 22 en 23 juni vindt het jaarlijkse Hoogvlietse Midzomerfeest plaats. Een echt midzomerfeest want de belangrijkste evenementen, de sterloop, taptoe en het vuurwerk zijn op vrijdag 21 juni, midzomeravond. Wegens succes van de voorgaande jaren is het dit jaar weer drie dagen feest op en om het Rijkeeplein. De Vrienden hebben zich traditiegetrouw sterk gemaakt voor een programma dat jong en oud zal aanspreken. Het Midzomerfeest 2002 start vrijdagochtend in de sporthal Hoogvliet. In een ochtend- en middagprogramma zullen zes basisscholen deelnemen aan de scholierenquiz. Er zullen in totaal zo'n 450 Hoogvlietse kinderen aan deze wedstrijd deel gaan nemen, die bestaat uit een kennisquiz en een sport en spel element. Daarnaast is er een leuk entertainmentprogramma voor de deelnemers. Zoals altijd is de toegang gratis en is iedereen van harte welkom.

Het avondprogramma vangt aan met de sterloop. Vanaf 19.00 uur zullen vanuit vier punten verspreid door Hoogvliet bands richting Rijkeeplein marcheren en musiceren. Vanuit de wijk Tussenwater loopt muziekvereniging TOGIDO uit Hekelingen. Vanuit Meeuwenplaat loopt de drumfanfare de Volharding uit Rhoon. Vanaf het MFC Boomgaardshoek TTMM Groot IJsselmonde en vanuit Westpunt de Marchingband M. en K. uit Zwijndrecht. Op het moment dat de orkesten naar het hart van Hoogvliet vertrekken zal op het Rijkeeplein het muzikale programma geopend worden met een optreden van de DES en de drumband van Hoogvliet. Vervolgens zullen vanaf 20.00 uur de bands die aan de sterloop hebben deelgenomen zich op het Rijkeeplein presenteren aan het publiek als opwarmer voor de taptoe die om 21.00 uur aanvangt. Hieraan nemen de volgende korpsen deel: Showkorps Excelsior uit Delft, de Federatieband uit Den Haag, Jachthoornkorps Gemert uit Gemert, Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht en Doedelzakkorps Beatrix Pipeband uit Hilversum. De koprsen zijn gekozen vanwege hun uitstekende reputatie in binnen- en buitenland. Als ieder jaar wordt de taptoe afgesloten met een groots vuurwerk dat tot ver in de omtrek te zien en te horen zal zijn. Vorig jaar genoten meer dan 8000 toeschouwers van het Midzomerfeest.

Voor het feest zijn 2500 zitplaatsen beschikbaar. Het Rijkeeplein ligt op ongeveer zeven minuten lopen vanaf het metrostation maar is ook bereikbaar met bus 78 vanaf het metrostation. Ook is er volop parkeergelegenheid. Aangeraden wordt de aanwijzingen van de politie en route-aanwijzingen te volgen.
Gehandicapten en senioren

Op zaterdag 22 juni is het feest voor de verstandelijk gehandicapten. Dit feest wordt nu voor de vierde keer georganiseerd in de sporthal Hoogvliet aan de Othelloweg. Het publiek komt uit zorginstellingen in Hoogvliet, Poortugaal, Rhoon en Spijkenisse. Er is muziek, zang en dans van onder andere DES, de drumband van Hoogvliet en een boerenkapel.

In dezelfde sporthal besluiten de Vrienden tenslotte het Midzomerfeest 2002 met een dag voor senioren op zondag 23 juni. Dit jaar is dat programma-onderdeel georganiseerd in samenwerking met de Rotterdamse Ouderenbond. Ook hier is er een uitgebreid programma met muzikale optredens van onder andere drumfanfare Dockyard en dagorkest VPR. De sporthal is vanaf 12.30 uur geopend. Het programma begint om 13.00 en zal tot uiterlijk 17.00 duren. Er rijden speciale gratis bussen van de RET van en naar diverse verzorginsgshuizen om mensen naar de sporthal te brengen en weer thuis te brengen.

Deel: ' Driedaags Midzomerfeest biedt weer volop afwisselend entertainment '
Lees ook