Korps: Limburg-Zuid, plaats: Sittard 27-07-2001 Politieberichten district Sittard (JvK/10.30 uur)

Sittard, winkeldieven op strooptocht

Twee medewerkers van de stadswacht in Sittard hebben donderdagmiddag samen met de politie twee 17-jarige jongens uit Heerlen aangehouden voor winkeldiefstal. De jongens hadden kort tevoren een winkeldiefstal gepleegd bij De Schoenenreus aan de Brandstraat waarbij ze waren betrapt. Ze probeerden hard weg te rennen maar werden op de huid gezeten door de stadswachten die toevallig in de buurt waren en een en ander hadden meegekregen. Dit werd toevallig weer gezien door per fiets surveillerende agenten van de Sittardse politie. Het was toen een koud kunstje om de twee dieven in de kraag te vatten. De twee hadden nog goederen bij zich die ze hadden gestolen uit andere winkels in het centrum van Sittard. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten.

Sittard, driehonderd gulden boete voor beledigen agent. De politie van Sittard heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden en ingesloten omdat hij een politieman had beledigd. De jongen bestuurde op de Rijksweg Zuid een bromfiets zonder dat hij het vereiste bromfiets-certificaat had. Daarvoor kreeg hij een bekeuring.
Na het uitschrijven van de bekeuring beledigde de jongen de agenten waarna hij werd aangehouden. In het kader van het zogenaamde snelrecht werd contact opgenomen met de officier van justitie. Deze bepaalde de boete voor de belediging op 300 gulden. De jongen had hier totaal geen moeite mee en betaalde de boete meteen.

Geleen, sigaretten buitgemaakt bij snelkraak
Afgelopen nacht werd een snelkraak geleegd bij een supermarkt aan de Rijksweg Zuid in Geleen. Darbij werd een onbekende hoeveelheid rookwaar buitgemaakt.
Getuigen hoorden omstreeks 03.40 uur glasgerinkel en zagen vervolgens hoe drie mannen via de kapotte toegangsdeur van de supermarkt naar binnen gingen om er enkele ogenblikken later met enkele volle plastic draagtassen weer uit te komen. Ze renden naar een nabijgelegen parkeerplaats waar ze vermoedelijk in een auto stapten en wegreden. Een eerste inventarisatie leerde dat een grote hoeveelheid sigaretten, een aantal telefoon- en strippenkaarten en wat postzegels werden gestolen.

Deel: ' Driehonderd gulden boete voor beledigen agent in Sittard '
Lees ook