Driekwart Nederlanders weet kosten internetten in het buitenland niet


UTRECHT, 20150529 -- De afgelopen jaren zijn mensen steeds meer gewend geraakt aan altijd en overal mobiel internet hebben. Op vakantie moet er echter goed opgelet worden, want daar gelden andere prijzen voor internet dan in Nederland. Uit een enquête onder het klantenbestand van Simonly.org bleek dat driekwart van de mensen geen flauw idee heeft hoe duur internetten is in het buitenland.

Onverwacht hoge telefoonrekening

De enquête is afgenomen bij 734 Nederlanders tussen de 18 en 72 jaar waarvan 53 procent man was. Van deze groep heeft één op de vijf wel eens een hoge telefoonrekening gehad na de vakantie. Dit kwam in 40% van de gevallen door het gebruik van mobiel internet.

De helft van de geënquêteerden wist te vermelden dat internetten binnen de EU beduidend goedkoper was dan buiten de EU. Binnen de EU is de prijs vanaf 1 juli 2014 vastgesteld op 24 cent per MB. Buiten de EU wisselt dit sterk en kan het oplopen tot maar liefst €10,- per MB. Bij het bereiken van de limiet van €60,50 stuurt de provider een SMS-bericht. Pas na bevestiging van ontvangst kan de gebruiker verder internetten. Zo worden de hoge rekeningen voorkomen. Slechts één op de tien gebruikers bleek op de hoogte van deze regeling.

Steeds meer abonnementen voor vakantie

Een andere optie dan buiten de bundel internetten in het buitenland is het afsluiten van een abonnement. Er zijn verschillende opties, zoals abonnementen waar per dag betaald wordt en abonnementen waar per maand betaald wordt. De meesten zijn maandelijks opzegbaar. Hier gelden ook andere bedragen voor de gebieden EU en wereld. Eén op de zes klanten van Simonly.org zegt hier gebruik van te gaan maken komende zomer.


Deel: ' Driekwart Nederlanders weet kosten internetten in het buitenland niet '
Lees ook