reBoot
a floating media art experiment & telematic club event

Gedurende een week gaat, in het kader van 'Kunst NRW.NL', een rijnboot als drijvend medialaboratorium op weg van Keulen naar Rotterdam en Amsterdam over de rijn; de rivier die bij uitstek de verbondenheid van Duitsland en Nederland symboliseert. Vanaf het schip worden voortdurend live uitzendingen via het Internet gerealiseerd door kunstenaars en muziekgroepen uit Nederland en Nordrhein-Westfalen. De boot doet daarnaast onderweg meerdere steden aan voor speciale live presentaties en kunstprojecten op locatie.
Op 15 oktober wordt de reBoot reis afgesloten met een telematische clubnacht, waarvoor clubruimtes in Amsterdam, Rotterdam, Keulen en Düsseldorf livemet elkaar (en de boot) worden verbonden. Hiervoor worden diverse bestaande en nieuw ontwikkelde mediatechnieken gebruikt. Door de bijdrages vanuit de verschillende locaties ontstaat een nieuw soort audiovisuele ruimte voor dans en technocultuur, die zich niet meer op één plek bevindt maar die juist door hun onderlinge verbinding ontstaat.

(re)Boot-reis :
Start in Keulen op 8 oktober
Eindigend op 15 oktober in Amsterdam
Onderweg : Diverse locaties langs de rijn
Gigs & local events:
Düsseldorf - 9 Oktober
Duisburg - 9 /10 Oktober
Regio Wesel / Xanten - 10 / 11 Oktober
Arnhem - 12 Oktober
Rotterdam - 13 Oktober
Amsterdam - 14 / 15 Oktober
Vrijdag 15 Oktober - reBoot Rewind Party:
NDSM Werf - Amsterdam Noord
+ clubs in Rotterdam, Keulen en Düsseldorf
Aanvang 22.00 uur - Party Ferry vanaf Amsterdam CS

Het reBoot project is voorbereid door een groep jonge kunstenaars van de Kunsthochschule für Medien te Keulen i.s.m. De Balie, Amsterdam. De uitzendingen worden gerealiseerd met steun van De Digitale Stad (DDS).

Agenda voor de diverse media uitzendingen: https://media.live.nu/reboot Of kijk bij: https://live.dds.nl

Deel: ' Drijvend medialaboratorium van Keulen naar Rotterdam '
Lees ook