Korps: Utrecht, plaats: 15-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.35 uur

Dronken automobilisten

ZEIST/ODIJK - De politie van het district Binnensticht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende automobilisten die onder invloed van alcohol waren, van de weg gehaald. Hieronder waren twee hardleerse inwoners van Wijk bij Duurstede.

De eerste aanhouding vond vrijdag rond 23.00 uur plaats op de Schoudermantel in Odijk. Het betrof een 42-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. De uitslag van de ademanalyse kwam uit op 515 ug/l. Hij kreeg naast een dagvaarding ook een rijverbod van 5 uur. In Zeist werd dezelfde man zaterdag rond 03.00 uur op de Utrechtseweg gecontroleerd. Hij weigerde mee te werken aan wederom een ademanalyse. Ook hiervoor zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden.

De politie trof om 03.20 uur op de Van Renesselaan een 42-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede achter het stuur van een auto aan. De uitslag van de ademanalyse kwam uit op 450 ug/l. Behalve een dagvaarding kreeg zij een rijverbod van 4 uur opgelegd. Ook deze vrouw werd echter om 04.25 uur wederom rijdend in haar auto gezien. Dit keer werd haar rijbewijs in beslag genomen.

Deel: ' Dronken automobilisten in Wijk bij Duurstede negeren rijverbod '
Lees ook