Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 09.25 uur
Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Donderdagavond kreeg de politie een melding dat een bestuurder geprobeerd door te rijden na een aanrijding.

Omstreeks half twaalf trof de politie in de Cornelis Dirkzstraat een aantal buurtbewoners en de bestuurder aan. De 32-jarige verdachte uit Utrecht was even daarvoor tegen een geparkeerde caravan aangereden en had geprobeerd weg te komen. Buurtbewoners kwamen in actie en hielden de man staande.

Tegenover de politie verklaarde de man van niets te weten. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. De 32-jarige Utrechter werd voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij ruim 2 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid. Ook werd duidelijk dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en in een onverzekerde auto reed.

Tegen de Utrechter werd proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef werd donderdagavond een man aangehouden voor het stelen van een groot aantal goederen.

Omstreeks kwart over zeven zag het winkelpersoneel de 25-jarige verdachte goederen in zijn tas stoppen. Eenmaal bij de kassa liep de man gewoon door en rekende niet af. Het winkelpersoneel hield de man staande en constateerde dat hij voor enkele honderden guldens aan goederen had weggenomen.

De Utrechter werd overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen.

Vreemde verkeersregels

UTRECHT Tijdens de surveillance in een onopvallende auto zagen agenten een bestuurder met hoge snelheid over de Franciscusdreef in de richting van de Muinck Keizerbrug rijden.

De agenten zetten de achtervolging in en constateerden dat de bestuurder met hoge snelheid door het rode verkeerslicht bij de kruising Muinck Keizerlaan / Bernhardlaan reed. Door de hoge snelheid zag de politie pas kans de man op de Thorbeckelaan staande te houden.

De 29-jarige bestuurder uit Utrecht verklaarde aan de agenten dat hij van de politie had gehoord dat je gewoon door het rode verkeerslicht kon rijden als er verder geen verkeer aan kwam.

Deel: ' Dronken man botst tegen caravan in utrecht '
Lees ook