Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-09-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.15 uur
Dronken man vernielt lantaarnpaal

UTRECHT Een 36-jarige Utrechter werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op het Zandpad nadat hij hier een lantaarnpaal omver had gereden.
Toen agenten ter plaatse kwamen, constateerden zij dat de lantaarnpaal helemaal was afgebroken. De bestuurder van de auto die tegen de lantaarnpaal was aangereden bleek te hebben gedronken. Omdat hij niet wilde meewerken bij de ademanalysetest op het politiebureau, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een rijverbod van acht uur.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag omstreeks vier uur werd ingebroken in een woning aan de Wickenbruglaan. De bewoner was echter thuis en kwam de ongenode gast tegen in zijn woonkamer. De inbreker ging er vervolgens als een haas vandoor in de richting van t Goylaan, gevolgd door de bewoner. Toen de inbreker hem bedreigde met een mes, staakte de bewoner de achtervolging.
Surveillerende agenten reden op dat moment toevallig op t Goylaan en zagen een man die in de struiken zat en de indruk wekte dat hij werd achtervolgd. Omdat ze de zaak niet vertrouwden, achtervolgden zij de man eerst per auto en later te voet. De man verdween uit het zicht en de agenten kregen via de meldkamer de vraag om naar de woning aan de Wickenburglaan te gaan voor een inbraak. Na de opname van de inbraak zagen de agenten de verdachte op de Heemstedelaan staan. Het bleek te gaan om een 41-jarige man uit Utrecht.
Hij werd herkend door de bewoner en is ingesloten.

Berover aangehouden

UTRECHT - Een 45-jarige Utrechter werd op de Amsterdamsestraatweg aangehouden nadat hij een man had bedreigd en beroofd van zijn geld. Een taxichauffeur was getuige van de beroving en belde de politie. In de omgeving werd naar de verdachte gezocht en in de Ahornstraat werd een man gezien die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en via een spiegelconfrontatie door de beroofde man herkend als zijnde de dader en vervolgens ingesloten.

Inbrekers sigarettenzaak aangehouden

UTRECHT - Drie mannen werden donderdagavond aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een sigarettenzaak in de noordelijke binnenstad. Een getuige had de inbraak gezien en noteerde het kenteken van de auto waarin de verdachten waren gevlucht. Op basis hiervan konden de mannen (17, 23 en 24 jaar oud) even later worden aangehouden op de Schermerhornstraat. De getuige herkende de daders via een spiegelconfrontatie. Het drietal is ingesloten.

Bestuurder zonder rijbewijs op A-2
UTRECHT Een 20-jarige bestuurder uit Wageningen werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de A-2 omdat het agenten was opgevallen dat de man erg slecht reed.
Dit bleek een oorzaak te hebben: de man had geen rijbewijs. Ook was de auto waarin hij reed niet APK-gekeurd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij werd, samen met zijn vrienden uit de auto gezet.
De auto werd weggetakeld.

Beroving laptop
UTRECHT Aan de t Goylaan werd donderdagmiddag omstreeks zes uur een automobilist van zijn laptop beroofd.
De 32-jarige man uit Rotterdam had net boodschappen gedaan bij de supermarkt en zijn laadklep dichtgegooid waarin zijn laptop lag, naast de boodschappen. Vervolgens kreeg hij een telefoontje, dat hij op de bestuurdersstoel beantwoordde. Terwijl hij aan de telefoon was, hoorde hij de laadklep weer open gaan en zag een jongen de laptop uit zijn auto halen. Hij zag dat de jongen een meter of tien wegrende en vervolgens achterop een scooter sprong. De politie vraagt getuigen van de beroving zich te melden via het telefoonnummer 030-2396555, meldpunt straatroof. Eventueel kan men hier anoniem informatie kwijt.

Deel: ' Dronken man vernielt lantaarnpaal op het Zandpad in Utrecht '
Lees ook