Gemeente Leiden

Droomhuis van kinderen zichtbaar in tentoonstelling

Kinderen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar hebben architectuurmodellen van hun droomhuis bedacht en gebouwd. De modellen zijn te zien in bij het Atrium van het Stadsbouwhuis van 15 januari tot en met 9 februari.

Wethouder van Cultuur, Alexander Pechtold verricht zaterdag om 13.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling 'Bouwen in de Beurs'. Eind vorig jaar hebben zeshonderd kinderen in de Amsterdamse Beurs van Berlage hun woonplek van de toekomst ontworpen. Een jury heeft daaruit de 21 meest bijzondere bouwwerken gekozen. 'Kinderen zijn heel creatief en hebben verrassende maquettes gebouwd. Zij kijken niet naar de bestaande situatie, met rijtjeshuizen en nieuwbouwwijken. Kinderen bouwen een skatebaan in de woonkamer, of willen een huis van tweehonderd meter hoog om een mooi uitzicht te hebben op de stad, of zetten een huis op palen in het water omdat ze van zwemmen houden. Hun fantasie is onbegrensd', zegt de Leidse architect Robert Mulder.

Zijn eveneens Leidse collega Hans Bik van het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) zorgde ervoor dat de tentoonstelling in Leiden te bewonderen is. Aanleiding van de tentoonstelling is dat op 26 januari het jaarprogramma van het Platform gepresenteerd gaat worden. Het RAP heeft als doel meer publiek bij architectuur en stedenbouw te betrekken.

Zelf bouwen
Ter gelegenheid van de officiële opening kunnen ook Leidse kinderen droomhuizen ontwerpen. Maximaal 25 kinderen van zeven tot en met twaalf jaar kunnen zaterdag in het Stadsbouwhuis van 13.00 tot 16.00 uur bouwen aan hun droomhuis onder leiding van drie architecten. Meer informatie bij het Rijnlands Architectuur Platform (071-5177311).

Deel: ' Droomhuis van kinderen zichtbaar in tentoonstelling '
Lees ook