DROOMREIS – Reizende expositie over dromen


Eerste expositie van 24 tot en met 27 maart in de filtergebouwen, Schutterspark te Brunssum

BRUNSSUM, 20110311 -- Een twintigtal Nederlandse, Belgische en Duitse kunstenaars hebben een tentoonstelling opgezet die rondreist in Nederland en België onder de titel "Droomreis". De eerste tentoonstelling vindt plaats in Brunssum, in de gerestaureerde filtergebouwen in het Schutterspark. De tentoonstelling omvat objecten, installaties, schilderijen, tekeningen, audio, video en performances .

HET DROOMREIS MANIFEST 2010

Veel kunstenaars gebruiken dromen om kunstwerken te realiseren. Het is de verbeelding van wat er in hun bewustzijn afspeelt. Dat wil niet zeggen dat elke kunstenaar zijn dromen blijvend kan herinneren, vaak zijn het flarden.

Om tot een aansprekend werk te komen is het proces dat gevolgd wordt een droomreis. Voor kunstenaars is die reis het meest belangrijk. Het uiteindelijke resultaat is voor de toeschouwer, liefhebber en eventuele toekomstige eigenaar van het werk.

Het in vrijheid kunnen handelen is van groot belang voor de kunstenaar, want slechts op die manier kunnen er werken ontstaan die zeggingskracht hebben. De enige beperking is die beperking welke de kunstenaar zichzelf oplegt. Controle van buitenaf wordt niet geapprecieerd, want de kunstenaars streven kunstanarchie na.

Elke vorm van kunst kan onderdeel zijn van de Droomreis. Met deze Droomreis tentoonstelling willen de kunstenaars laten zien hoe alle vormen van kunst een droomproces doormaken en juist voor de toeschouwer de reis verbeelden die de kunstenaars gegaan zijn.

OPEN PODIUM
Reizende expositie Droomreis biedt onbekende of startende singer-songwriters, goochelaars, acteurs, mime-spelers, acrobaten, verhalenvertellers, dichters, vreemde nachtmode-showers, streetdancers, cabaretiers, hypnotiseurs en andere duistere gasten de gelegenheid om hun kunsten te tonen aan publiek.

Op de website https://droomreizigers.nl vindt U meer informatie waaronder een selectie van de tentoongestelde werken in wording. Het uiteindelijke resultaat is pas te zien tijdens de expositie.

DROOMREIS
Kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland verbeelden hun dromen van donderdag 24 maart 20:00 tot en met zondag 27 maart 23:00 Filtergebouwen, Schutterspark te Brunssum
Openingstijden expositie:
Donderdag van 20:00 tot 23:00
Vrijdag tot en met zondag van 14:00 tot 23:00
Toegang: gratis, maar een donatie aan het Prins Bernhard Cultuurfonds wordt zeer gewaardeerd!

VERVOLG EXPOSITIES IN:
Alkmaar (NH) bij Projekt 072
- 10 april t/m 8 mei 2011

Losser (OV) bij steenfabriek De Werklust
- 30 mei t/m 5 juni 2011


Deel: ' DROOMREIS Reizende expositie over dromen in Brunssum, Alkmaar, Losser '


Lees ook