Droomstart Ronald de Boer voor Barcelona
Amsterdam, donderdag 21 januari 1999.

Ronald de Boer beleefde woensdag een droomdebuut voor zijn nieuwe club Barcelona. In de achtste finale van de Spaanse beker in en tegen Benidorm maakte de oud-Ajacied het enige doelpunt van de avond.

Van Gaal stelde woensdag tegen de club uit de derde divisie niet meer dan vier Nederlanders tegelijk op. Het beleid van de trainer lag de afgelopen week behoorlijk onder vuur. De komst van de twee Ajacieden bracht het aantal Nederlanders in de selectie van Barcelona op acht.

Frank de Boer kreeg in zijn eerste wedstrijd voor Barcelona direct een basisplaats. Ronald de Boer startte naast Zenden op de bank. De middenvelder viel in de 64e minuut in voor Cocu, op de linkshalfpositie, en kopte vier minuten voor tijd een voorzet van Figo binnen.

Na een maandelange controverse, waarin Ajax de gebroeders De Boer aan hun contract hield, bereikte Ajax vorige week vrijdag, vlak voor het het sluiten van de transfermarkt in Spanje, een akkoord met Barcelona over een overgang. Ajax ontving 22 miljoen Amerikaanse dollars voor de tweeling.
_________________________________________________________________

© 1997, 1999 AFC Ajax NV. Alle rechten voorbehouden / all rights reserved.

Deel: ' Droomstart Ronald de Boer voor Barcelona '
Lees ook