Dropfabrikant helpt vakantiegangers Zwarte Zaterdag door


OOSTERHOUT, 20080726 -- Zwarte Zaterdag. Honderdduizenden Nederlandse vakantiegangers staan dit weekend weer uren in de file op weg naar Frankrijk. Dropfabrikant Venco steekt deze doorbijters vandaag een hart onder de riem.

Op verschillende tankstations in Nederland staan promotieteams klaar voor de vakantiegangers. Afhankelijk van hun vakantiebestemming krijgen ze de beste sluiproutes aangeboden voor hun lange reis. Voor het geval dat ze toch nog in de file komen te staan, krijgen ze ook voldoende Venco drop mee.

Met name de Autoroute du Soleil, de autosnelweg naar het zuiden van Frankrijk en Spanje, krijgt op Zwarte Zaterdag veel verkeer te verwerken. Vorig jaar stond er zo'n 850 km file op de Franse wegen.

Zwarte Zaterdag in het verkeer is een Nederlandse uitdrukking om extreme drukte in het Europese autoverkeer aan te duiden, als gevolg van een massale vakantie-uittocht. De zwarte zaterdag valt meestal in het laatste weekend van juli, als vele Fransen op vakantie gaan. Voorheen was het begrip zwarte zaterdag voor het verkeer slechts bekend in de Nederlandse taal (Fransen spreken van les jours de grands dparts = dagen van de grote uittocht), maar sinds enkele jaren is samedi noir ook in de Franse taal ingeburgerd.

De actie past binnen het thema 'Doorbijters verdienen Venco', waarbij Venco steeds Nederlanders helpt op moeilijke momenten. Zo werd rondom het rookverbod in de horeca op 1 juli drop uitgedeeld in een groot aantal kroegen.


Deel: ' Dropfabrikant helpt vakantiegangers Zwarte Zaterdag door '
Lees ook