Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken


Drs. Rens van Kleij nieuwe directeur van het NeCeDo (05/09/01)

Met ingang van 1 januari 2002 is Rens van Kleij (31) benoemd tot directeur van het NeCeDo. Hij wordt daarmee de opvolger van Piet van der Kruk (60) die op dezelfde datum gebruik maakt van de mogelijkheid om vervroegd uit te treden.

Begin 1995 trad de bewegingswetenschapper Rens van Kleij in dienst van het NeCeDo. De eerste jaren runde hij met succes nationale en regionale voorlichtingscampagnes gericht op sporters in fitnesscentra en sportscholen. Vanaf 1999 is hij als senior beleidsmedewerker woordvoerder van het NeCeDo en tevens verantwoordelijk voor alle voorlichtingsactiviteiten. In internationaal verband bekleedt Van Kleij diverse functies. Zo is hij ondermeer lid van een WADA-commissie (World Anti Doping Agency) die zich bezig houdt met de kwaliteit en de voortgang van mondiale voorlichtingsactiviteiten. Nationaal participeert Van Kleij, namens het NeCeDo, in verschillende werkgroepen en samenwerkingsverbanden.

In 1998 trad Piet van der Kruk aan als directeur van het NeCeDo. De voormalige nationaal kampioen gewichtheffen en kogelstoten wist direct na zijn aantreden van het NeCeDo weer een gezonde en vitale organisatie te maken. Ook begeleidde hij het proces van heroriëntatie bij het NeCeDo van waaruit Doping Controle Nederland (DoCoNed) werd opgericht. Van der Kruk heeft een lange staat van dienst in de sport. Voor zijn aantreden bij het NeCeDo was hij onder meer hoofd van het Ingenieursbureau van NOC*NSF op Papendal en hoofd Sport en Recreatie van de gemeente Delft.

Deel: ' Drs. Rens van Kleij nieuwe directeur NeCeDo '
Lees ook