Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2001 Politiebericht drugsactie politie Heerlen (H.P. 19.00 uur) Woensdag 18 juli 2001

Heerlen, zes straatdealers aangehouden:
De politie in het district Heerlen heeft woensdag 18 juli 2001 zes straathandelaren in harddrugs aangehouden. Het zestal is voor verder onderzoek ingesloten. Ook drie verslaafden werden aangehouden. Zij werden betrapt bij het gebruiken van harddrugs in alle openheid van de stationshal.
In het kader van de bestijding van de verdovende middelenoverlast in het centrum van Heerlen waarbij veel overlast wordt veroorzaakt door straatdealers in harddrugs die veelal niet uit Heerlen of omstreken afkomstig zijn, heeft het Regenboogteam van de Politie (drugsoverlastteam) een speciale actie uitgevoerd. De actie startte woensdagmiddag kort voor 17.00 uur. In korte tijd werden op de Promenade en de Saroleastraat zes straatdealers op heterdaad betrapt bij de verkoop van harddrugs aan verslaafden. Alle aangehouden straathandelaren bleken niet afkomstig uit Heerlen of omstreken. Tijdens de actie werden ook drie verslaafden aangehouden omdat zij openlijk in de stationshal harddrugs aan het gebruiken waren.
Met uitzondering van een van de straatdealers werd bij allen kleine hoeveelheden harddrugs, heroïne en cocaïne, aangetroffen. In het totaal werd 10 gram harddrugs aangetroffen welke in beslaggenomen werd. Alle negen verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen de drie gebruikers is op grond van de Plaatselijke Politieverordening proces-verbaal opgemaakt. Zij kregen daarnaast een gebiedsontzegging opgelegd. Na verhoor werd dit drietal in vrijheid gesteld.

Twee van de aangehouden straathandelaren bleken woonachtig te zijn in Rotterdam en een in Den Haag. De andere drie straathandelaren bleken illegaal in Nederland te verblijven. Zij blijven ingesloten op grond van de vreemdelingenwetgeving ter fine van uitlevering. Tegen alle handelaren is proces-verbaal opgemaakt. De drie Nederlandse straathandelaren zullen in het kader van een snelrechtprocedure worden vervolgd. Zij zijn in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld.
Het Regenboogteam zal de acties in het centrum van Heerlen blijven uitvoeren in het kader van de overlast bestrijding.

Deel: ' Drugsactie politie Heerlen '
Lees ook