Politiebericht Venlo 19-09-2001
Mediaberichten 19 september (16.00 uur)

VENLO- Drugsinval-2
VENLO Verder onderzoek aan de in de woning op de Klokkengietersstraat aangetroffen wapens heeft uitgewezen dat het gaat om 1 echt revolver,
1 veerdrukpistool, 1 gaspistool en 1 busje traangas. Alle wapens zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. VENLO Reacties na opsporingsprogramma Gouden Tip VENLO Na de laatste herhaling van `De Gouden Tip` op woensdagmiddag is de stand van zaken als volgt: In totaal zijn acht telefoontjes binnengekomen. Twee daarvan moeten als niet serieus worden betiteld en één tip is niet bruikbaar. Zaak 1 Winkeldiefstal Venray: er is 1 tip binnengekomen. De tipgever meent de man te herkennen. Er wordt momenteel gerechercheerd, maar dat heeft nog niet tot resultaat geleid. Het onderzoek duurt dus voort. Zaak 2 Kandelarendiefstal uit kerk in Weert: 1 tip. De Weerter recherche is daarmee bezig en kan op dit moment nog geen concreet resultaat melden. Zaak 3: Handtasjesroof Venlo: in deze zaak zijn géén tips binnengekomen. Zaak 4: Reconstructie mishandeling Peperstraat Venlo: Slechts 2 tips, maar die zijn van hoge kwaliteit en gaan concreet in de richting van een witte bestelauto. De recherche is doende met het onderzoek. Zaak 5: Motordiefstal Roermond: 1 tipgever heeft gebeld en heeft een soortgelijke motor recentelijk in Zuid-Limburg gezien. De politie zal het korps Limburg-Zuid vragen uit te zien naar die motor.

VENLO Drugsvangst bij innen geldboete
VENLO Terwijl de parketpolitie van de politie Limburg-Noord bij een bewoner van de Salesianenstraat aan de deur stond teneinde een nog openstaande geldboete van ruim 4000 gulden te innen, bemerkten de agenten een sterke drugslucht. De betreffende persoon was niet aanwezig. Een familielid liet de agenten vervolgens binnen en bij onderzoek werd bijna 7 kilogram marihuana aangetroffen. Het familielid werd als verdachte aangehouden en na overleg met justitie werd een boete van 7750 gulden opgelegd. De drugs zijn in beslag genomen. De eerste boete van ruim 4000 gulden moet ook nog worden geïnd door de politie. Bij niet betalen staat er 40 dagen gevangenisstraf tegenover.

VENLO Insluiping
VENLO Drie onbekende jongemannen hebben dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur kans gezien de woning van een 73-jarige bewoonster van de Kraanvogelstraat binnen te sluipen en sieraden te stelen. De verdachten gebruikten een overrompelingstechniek waarbij een verdachte de vraagt, de ander dringend naar het toilet moet en de derde wilt zijn handen wassen. Tijdens het gesprek hebben de andere twee verdachten kans gezien in de woning sieraden te ontvreemden. De waarde is vooralsnog onbekend. Het gaat om drie donkergetinte jongemannen, ongeveer 20 jaar oud, de woordvoerder gebruikt de Duitse taal, hij is ca. 1.60 meter groot, bol hoofd, kort zwart haar en hij droeg een wit t-shirt en een trui met V-hals. De andere twee jongemannen hebben een smal postuur. De politie stelt een onderzoek in en zoekt eventuele getuigen.

PLASMOLEN Brand in schuur,
PLASMOLEN Door nog onbekende oorzaak ontstond er afgelopen nacht brand in een schuur van een woning aan de Rijksweg waarbij aan de schuur en een ernaast gelegen bedrijfsgebouw aanzienlijke schade werd aangericht. Het vuur werd bestreden door de brandweer. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

BERGEN Inbraak winkel
BERGEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een drogisterij op het Raadhuisplein waarbij voor enkele duizenden guldens parfumerie- en cosmetica-artikelen zijn gestolen. Vermoedelijk hebben meerdere verdachten meegewerkt aan deze inbraak en is er gebruik gemaakt van een personenauto c.q. bestelauto. Het is nog niet bekend op welke wijze een ruit werd vernield. Ook over de waarde van de buit is vooralsnog niets bekend. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen.

VENLO Bromfietser gewond
VENLO Bij een verkeersongeval op de kruising Hertog Reinoudsingel / Belletablestraat is vanmorgen omstreeks 08.30 uur een 17-jarige bromfietser gewond geraakt. De jongeman is met een gebroken sleutelbeen en borstbeen opgenomen in het ziekenhuis. De bromfietser werd aangereden door een 51-jarige automobiliste uit Meijel die op de kruising geen voorrang verleende.

CASTENRAY Verkeersgewonde
CASTENRAY Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Vliegert is dinsdagavond een 27-jarige automobilist uit Oostrum gewond geraakt. De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg, sloeg over de kop in een sloot en belandde uiteindelijk in een bouwland. De automobilist werd met diverse verwondingen aan rug, bui en ribben naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen.

Deel: ' Drugsinval in Venlo '
Lees ook