Politiebericht Den Bosch 14-10-2001
10.000 mensen bezoeken Politiedag

DRUK BEZOCHTE LANDELIJKE POLITIEDAG

Ongeveer 10.000 mensen hebben zaterdag de diverse locaties waar de Landelijke Politiedag in de regio Noord-Oost Brabant werd gehouden bezocht. De politie zocht dit jaar de mensen op. Daarvoor trok er in elk district een karavaan van politievoertuigen rond, die diverse plaatsen aandeed. In alle plaatsen kon men politie-auto`s en materiaal en voer-tuigen van het team Verkeershandhaving bekijken, alsmede informatie over werken bij de politie verkrijgen. Ook een vitrine met vuurwapens was te bekijken. Verder waren er demonstraties van honden en pepper-spray, en kon men een echte ME-er aan het werk zien.

District Den Bosch

Zo kon men op de Parade en de Brabanthallen in Den Bosch, de dorpskern van Rosmalen en in het centrum van Drunen de karavaan bezoeken. In de karavaan waren onder opvallende en onopvallende surveillanceauto`s te be-kijken. Ook konden kinderen op een motorfiets plaatsnemen. Verder veel uitleg over alco-testers en laser-guns.

District Aa & Dommel

In Schijndel, Boxtel en Vught was ook een karavaan neergestreken. Naast de politieauto`s en demo`s was er ook een rollentestban. Een rondje rijden met een politie-auto of ME-bus was voor veel kinderen een hoogtepunt.

District De Leijgraaf

De karavaan bezocht eerst Zeeland, daarna Veghel en tenslotte Uden. Ook hier een hoge opkomst. Naast de politie-auto`s en trok de speciale gepant-serde auto van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging en de boot van het KLPD veel belangstelling . Diverse instellingen hadden stands inge-richt.

District Maasland

In district Maasland is eerst het centrum van Heesch bezocht, daarna ging de karavaan naar de Heuvel in Oss. Ook hier veel belangstelling van het pu-bliek, ook voor de stands van de diverse instellingen als Novadic, JPP en Verdihuis.

District Land van Cuijk

De karavaan trok hier van Cuijk naar Grave, om `s-avond af te sluiten in Overloon. Naast de politieauto`s en demonstraties trok de camera-auto van Blik op de Weg en de x-rayauto van de Douane veel volk.

De toegezegde medewerking van de Koninklijke Marechaussee kon helaas wegens verplichtingen elders niet doorgaan.

Deel: ' Druk bezochte Landelijke Politiedag in Den Bosch '
Lees ook