Speedheat designwedstrijd voor duurzame architectuur


Winnaar DSH Architecten

SCHOONDIJKE, 20170628 -- In 2016 bestond Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseerde het bedrijf in 2016 een ontwerpwedstrijd voor architecten: de ‘Speedheat Warm Hart voor Design’-actie. Architecten konden tot maart 2017 hun ontwerp inzenden. Een vakjury heeft de inzendingen kritisch geanalyseerd en een winnaar uitgekozen. Het winnende ontwerp is een bijzonder passief huis met rieten kap van de architect Wolter Heijligers van DSH Architecten.

Speedheat wilde met deze actie architecten en studenten architectuur prikkelen door het meest innovatieve duurzame design een podium te bieden. Het Ontwerp mocht fictief zijn, maar wel realistisch en er moest een rol zijn voor elektrische verwarming van Speedheat. Het winnende ontwerp (Passief huis met rieten kap) staat op de website van Speedheat en is geplaatst in het vakblad Kavel en Huis. Meer informatie over het winnende ontwerp van DHS Architecten vindt u hier: www.speedheat.nl/nieuws/winnaar-wedstrijd-warm-hart-voor-design

Speedheat elektrische vloerverwarming, reeds in 2007 toegepast in het Huis van de Toekomst, is van nature all-electric, sluit naadloos aan op duurzame bronnen van energieopwekking en biedt een ongekende ontwerpvrijheid voor architecten. Het ultradunne systeem kan op vloeren, maar ook achter wanden en op plafonds worden aangebracht, achter losse panelen, onder tapijt, pvc, laminaat, parket enz. en zelfs achter gebogen oppervlakken. Het systeem wordt niet IN maar OP de ondervloer aangelegd. Het reageert vele malen efficiënter en sneller op de warmtevraag. Om energie te besparen kunnen vertrekken apart en via smartphone worden verwarmd en aangestuurd met slimme klokthermostaten.

Speedheat: niet van vandaag of gisteren – wel van morgen!

Speedheat is een internationale organisatie met het hoofdkantoor in Zuid-Afrika. Speedheat verwarmt al 30 jaar woningen, schepen, bedrijfspanden en gebouwen over de hele wereld. De gelijkwaardigheidsverklaring van Bureau CRG geeft aan dat Speedheat als elektrische verwarmingssysteem in Nederland voldoet aan de EPG/EPC eisen volgens het Bouwbesluit.

Het winnende ontwerp: Passief Huis met rieten kap van architect Wolter Heijligers van DSH Architecten.
Het winnende ontwerp: Passief Huis met rieten kap van architect Wolter Heijligers van DSH Architecten.
Rechten illustratie in beheer van DSH architecten en Speedheat.Deel: ' DSH Architecten wint Speedheat designwedstrijd duurzame architectuur '
Lees ook