Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DSM kiest webMethods om ondernemingsbreed integratieplatform te leveren

Amsterdam - 29 augustus 2001 - webMethods (Nasdaq: WEBM), een toonaangevend leverancier van integratiesoftware, maakt bekend dat DSM, een internationaal concern dat actief is in life science-producten, hoogwaardige materialen, kunststoffen en chemie, webMethods heeft gekozen om een ondernemingsbreed integratieplatform te leveren als onderdeel van de e-businessinfrastructuur van het bedrijf. DSM zal het webMethods-integratieplatform zowel extern gebruiken, om verbinding te maken met klanten, leveranciers en elektronische marktplaatsen zoals Elemica, als intern, om haar ERP- en andere back-end-systemen te integreren. Accenture (NYSE: ACN), dat reeds een rol speelde bij de ontwikkeling van DSM's e-businessstrategie en architectuur, is ook betrokken bij de implementatie van dit e-business-infrastructuurproject.

Het webMethods-integratieplatform wordt ingezet als onderdeel van DSM's wereldwijde e-businessinitiatief, dat vorig jaar werd gelanceerd. Als onderdeel van dat project zal DSM een wereldwijde IT-infrastructuur creëren die klanten in staat stelt via internet zaken te doen met DSM. Een wezenlijk deel van die transacties zal totstandkomen via ERP-naar-ERP-verbindingen en elektronische marktplaatsen zoals Elemica. Een voorwaarde voor DSM's succes in e-business is de integratie van haar interne ERP-systemen. Als grote onderneming met meer dan 200 lokaties heeft DSM verschillende ERP- en legacy-systemen. De interne integratie van die systemen moet het fundament bieden voor een naadloze uitwisseling van informatie tussen DSM en haar belangrijkste klanten en afnemers.

"Onze e-businessinfrastructuur zal alle processen en interacties tussen DSM en haar klanten en afnemers versnellen. We hebben het webMethods-integratieplatform gekozen voor zowel de interne systeemintegratie als de externe connectiviteit", zegt Feike Sijbesma, lid van DSM's Managing Board en verantwoordelijk voor e-business. "Om onze ambitieuze doelstellingen voor e-business te halen, is het absoluut noodzakelijk om een flexibel systeem te hebben. Met het gekozen platform kunnen we eenvoudig toekomstige acquisities integreren en koppelingen met nieuwe klanten, leveranciers en partners realiseren."

"Met een 'sell-side', 'buy-side' en interne component is dit een van de grootste integratieprojecten die vanuit Europa geïnitieerd zijn", zegt Marc Vrouenraets, partner bij Accenture's Chemical Practice. "Accenture's wereldwijde ervaring met het ontwikkelen van e-businessomgevingen, gecombineerd met webMethods' bewezen integratietechnologie, zal DSM in staat stellen om efficiënter zaken te doen."

"webMethods heeft ruime ervaring met het leveren van integratieoplossingen aan de chemische industrie, zowel aan belangrijke chemische bedrijven als aan industriële marktplaatsen", zegt Laurie Mascott, vice-president EMEA van webMethods. "We zijn verheugd over onze samenwerking met DSM om de onderneming een integratieplatform te leveren dat niet alleen de communicatie en transacties met haar huidige klanten zal stroomlijnen, maar ook een solide fundament biedt voor het automatiseren van haar interne bedrijfsprocessen."


-- Foto's van de contractondertekening zijn opvraagbaar via annemieke@footprint.nl --

Over Accenture

Accenture is 's werelds toonaangevende leverancier op het gebied van management- en technologieconsultancy en -oplossingen. Meer dan 75.000 mensen in 46 landen, waarvan meer dan 800 in Nederland, leveren een breed scala van gespecialiseerde mogelijkheden en oplossingen aan klanten in alle denkbare branches. Accenture werkt op het gebied van consultancy, technologie, outsourcing, samenwerkingsverbanden en risicokapitaal. Het internetadres van Accenture is: www.accenture.com

Over DSM

DSM is een sterk geïntegreerd internationaal concern dat wereldwijd actief is in life science-producten, hoogwaardige materialen, kunststoffen en chemie. DSM heeft een omzet van 8,1 miljard euro en telt wereldwijd circa 22.000 medewerkers, werkzaam in meer dan 200 vestigingen. DSM heeft als strategisch doel om in 2005 te behoren tot de wereldtop op het gebied van 'specialties' met hoge toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten. DSM zal zich vooral richten op mondiale topposities in hoogwaardige chemische en biotechnologische producten en hoogwaardige materialen

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevend leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Hollen Johnson
Accenture
+1 202 530 46 79
hollen_johnson@was.bm.com

Gerard van der Zanden
DSM Press Office
+31 (0)45 57 82420
press.office@dsm.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl

Deel: ' DSM kiest webMethods voor integratieplatform '
Lees ook