DSM Persbericht


4 mei 1999


- wijningrediënten-activiteiten -

DSM neemt Laboratoire Oenotechnique (FR) over van Della Toffola (IT)

DSM en Della Toffola (Signoressa di Trevignano, Italië) hebben overeenstemming bereikt over de overname door DSM van de wijningrediënten-activiteiten van Imeca (Clermont l’Herault, Frankrijk), opererend onder de naam Laboratoire Oenotechnique. Door deze overname versterkt DSM zijn positie als aanbieder van hoogwaardige ingrediënten voor de drank- en voedingsmiddelenindustrie. Dit geldt in het bijzonder voor de leidende positie van DSM op het gebied van enzymen en gisten voor de internationale wijnindustrie.

Laboratoire Oenotechnique zal deel gaan uitmaken van de business unit Beverage Ingredients, onderdeel van de business group DSM Food Specialties. De business unit Beverage Ingredients is wereldwijd actief op het gebied van ingrediënten voor wijn-, bier-, en andere alcoholische drankenindustrie, en voor de fruit- en groenteverwerkende industrie. De producten van de over te nemen onderneming passen uitstekend in het productenpakket van deze business unit.

DSM Food Specialties

DSM Food Specialties is een grote toeleverancier van enzymen en andere ingrediënten aan de voedingsmiddelen-, dranken- en veevoederindustrie.

DSM Food Specialties heeft een omzet van meer dan EUR 200 miljoen (NLG 450 miljoen), telt 1300 werknemers en is wereldwijd actief.

Het chemieconcern DSM heeft een omzet van circa EUR 6,5 miljard (NLG 14 miljard) en telt 23.000 medewerkers. DSM is een belangrijke toeleverancier van de voedingsmiddelenindustrie. Ongeveer 10% van de omzet wordt in deze markt behaald.

Deel: ' DSM neemt Laboratoire Oenotechnique over '
Lees ook