Aan de sportredactie: persinformatie Marco du Pau

Marco du Pau ondanks problemen optimistisch

A1-Ring, Oostenrijk, 20 juni 1999 - Marco du Pau is tijdens de race voor het Duits kampioenschap Formule König powered by Volkswagen niet verder gekomen dan de derde ronde. De Aalsmeerse coureur startte de wedstrijd vanaf pole position en lag aan de leiding toen hij de dupe werd van een kamikaze-actie van een andere coureur.

Du Pau startte het weekend sterk. Na de tijdtrainingen nam hij de eerste plaats in. Een prima prestatie, ook omdat het toch al goed bezette startveld is versterkt met twee erkend snelle rijders. De Duitser Frank Diefenbacher begon dit jaar in het Engelse Formule Ford kampioenschap maar is overgestapt naar de Formule König. De Italiaan Thomas Pichler werd twee jaar geleden vice-kampioen in de Formule König. Vorig jaar reed hij Formule Renault en vanaf nu combineert hij de König met het Duitse DTC-toerwagenkampioenschap.

De wedstrijd begon voor Du Pau naar wens. Hij lag de eerste drie ronden aan de leiding. Toen werd hij het slachtoffer van de Duitser Jörg Vetter. "De auto ging prima. Ik kon al redelijk op safe rijden. Toen ik bij een bocht kwam waar door een spin van een achterblijver veel zand op de baan was gekomen deed ik het relatief rustig aan. Ik wilde immers niet van de baan vliegen. Vetter ging wel volgas door de bocht. Hij miste zijn rempunt en torpedeerde mij." De achterkant van Du Pau's bolide werd volledig verwoest. Uiteraard betekende dat het einde van de race van de Aalsmeerder. "Na afloop wilde ik Vetter het liefst te lijf gaan. Gelukkig kon ik mij inhouden," aldus een woedende Du Pau. Hij was overigens niet de enige die boos was. Veel andere coureurs en teams waren ook kwaad op Vetter, omdat die al vaker gevaarlijk heeft gereden. Er was zelfs even sprake van een staking als Vetter bij de volgende race weer aan de start zou staan. Du Pau: "Dat zie ik niet gebeuren. Uiteindelijk kiest iedereen toch voor zijn eigen belangen. Een staking is ook niet het goede middel om een coureur aan te pakken. Bovendien schiet ik er niets mee op. Ik moet deze race gewoon vergeten en mij concentreren op de rest van het seizoen. Er zijn nog zes races te gaan en ik wil absoluut kampioen worden. Dat zal moeilijk worden maar ik ga niet in de put zitten. Ik ben nog steeds een van de belangrijkste titelkandidaten."

Twee overwinningen
Het Formule König powered by Volkswagen kampioenschap bestaat uit tien wedstrijden. De negen beste resultaten tellen mee voor de eindstand. De coureurs kunnen dus één resultaat schrappen. Bij het puntenaantal dat staat weergegeven tussen de haakjes is het slechtste resultaat van de eerste vier races van het jaar weggelaten. Marco du Pau heeft dit jaar al twee wedstrijden gewonnen. Beide andere races scoorde hij geen punten. Du Pau startte drie keer vanaf pole position en een keer vanaf de tweede startplaats.

Uitslag race Formule König powered by Volkswagen. A1 Ring, 20 juni 1999 1 Jason Altzman (USA)
2 Tobias Pfister (D)
3 Benoit Allart (B)
Marco du Pau in derde ronde uitgevallen

Stand kampioenschap Formule König powered by Volkswagen na vier van tien races 1 Benoit Allart (B), 81 punten (63)
2 Tobias Pfister (D), 80 punten (64)
3 Jörg Vetter (D), 56 punten (54)
5 Marco du Pau (NL), 50 punten (50)

Deel: ' Du Pau slachtoffer roekeloze Vetter in Formule Koenig '
Lees ook