PERSBERICHT - 01 SEPTEMBER 2001

Dubbeldik Hiswa-nummer Waterkampioen

Het dubbeldikke (260 pagina's!) Hiswa te Water-nummer van de Waterkampioen is uit, met daarin een groot aantal onderwerpen.

Van 4 tot en met 9 september is het weer Hiswa te Water in de jachthaven van IJmuiden. Een van de grootste watersportbeurzen van Nederland, met een groot overzicht van nieuwe schepen: motorboten, zeiljachten, sloepen en vletten...

Als marktleider in het segment watersporttijdschriften besteedt de Waterkampioen veel aandacht aan de beurs, die in de volksmond 'Natte Hiswa' wordt genoemd. Met maar liefst 30 pagina's beursnieuws: primeurs, een overzicht van fonkelnieuwe accessoires en belangrijke tips om een financieel debâcle te voorkomen bij de aanschaf van een nieuw schip. En natuurlijk met het steigerboekje, inclusief beursplattegrond. Handig ter voorbereiding, makkelijk als wegwijzer.

En verder in dit nummer:

een multitest rubberbootjes
aandacht voor klassieke schepen
onderhoud in de motorkamer
interview met een megajachtenontwerper vaarimpressies van twee nieuwe boten
een vaarimpressie van een gebruikt schip in de succesvolle serie Zo goed als nieuw
toeristische reportages in binnen- en buitenland, waaronder deel 3 van de grote toeristische Ronde door België met redactieboot Tijgerhaai, én een verslag van een vaartocht over het Canal du Midi diverse reisaanbiedingen voor abonnees, zoals zelf meevaren op een wedstrijdjacht van Roy Heiner, naar de start van de Volvo Ocean Race in Southampton

Redactieboot TE KOOP

Tijdens de Hiswa te Water liggen aan de steigers van de jachthaven in IJmuiden ook de twee redactieboten van de Waterkampioen.

Redactieboot Loeff heeft inmiddels z'n langste tijd gehad. Het kajuitzeiljacht heeft ruim 400 redactiepagina's opgeleverd in de afgelopen zeven jaar. Doe-het-zelf artikelen, productinformatie, reisverhalen... Maar na zeven jaar zijn we uitgeklust aan de Loeff. De boot wordt verkocht. Dat levert nog een aantal leuke, praktische artikelen op, en daarna 'storten' we ons op een nieuw project.

Redactiemotorboot Tijgerhaai is na de Ronde van België, een 8-delige reportage waarvoor alle redacteuren de Vlaamse en Waalse wateren verkenden, echt toe aan een inwendige opknapbeurt. Elke redacteur heeft zo z'n wensen, maar wat vinden de lezers ervan? Op de Hiswa te Water mogen bezoekers hun interieurtips op een plattegrond schetsen. Wie weet zitten er briljante ideeën bij.

Niet voor publicatie:

Voor een eventuele publicatie zijn diverse afbeeldingen digitaal beschikbaar, en natuurlijk kunt u ook een bespreekexemplaar van het nummer opvragen.

Informatie:

Dick William Harinck
hoofdredacteur Waterkampioen
e-mail: waterkampioen@anwb.nl
telefoon (070) 314 70 49

Deel: ' Dubbeldik Hiswa-nummer Waterkampioen '
Lees ook