Dubbele podiumplaats voor Team Bleekemolen

Zolder (B), 21 juli 2002 - Team Bleekemolen heeft een goed raceweekeinde achter de rug op het circuit van Zolder in België. Sebastiaan Bleekemolen (Aerdenhout) kwam als tweede over de finish in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup, zijn vader Michael (ook Aerdenhout) werd derde. Sebastiaan bouwde zijn voorsprong in het algemeen klassement verder uit, voor Michael was dit zijn eerste podiumplek dit seizoen in de Renault Clio Cup.

De Renault Clio's kwamen twee keer in actie. Het 42 auto's tellende veld reed op zondag eerst een kwalificatierace, waarvan de uitslag bepalend was voor de startopstelling van de hoofdrace. Op zaterdag stelden Michael Bleekemolen en klassementsaanvoerder Sebastiaan Bleekemolen de tweede en derde startpositie veilig voor de kwalificatierace. In deze race kwam Sebastiaan als tweede over de finish met zijn in de Dolmans-kleuren gespoten Renault Clio, na lange tijd op kop gelegen te hebben. Michael werd derde en stelde daarmee de derde startpositie veilig voor de hoofdrace. Na deze race werden geen punten uitgedeeld.

In de hoofdrace behielden Sebastiaan en Michael hun posities. De strijd om de ereplaatsen was spannend; vader en zoon Bleekemolen konden de aansluiting met de latere winnaar Robert van den Berg vasthouden, aan de andere kant werden hun posities bedreigd door de rijders achter hen. Sebastiaan Bleekemolen was erg tevreden met zijn tweede plaats. "Mijn belangrijkste belagers in het kampioenschap zijn enkele plaatsen achter mij geëindigd, dus ik heb goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Ik heb mijn leidende positie in het tussenklassement verder uitgebouwd." Na vier races heeft Sebastiaan al drie podiumplaatsen behaald, waardoor hij inmiddels een voorsprong van 21punten op tweede man Patrick Andriessen heeft.

Voor Michael Bleekemolen kwam er op het circuit van Zolder een einde aan een pechreeks. De routinier had dit seizoen nog niet op het erepodium gestaan van de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup, een hoogst ongewone situatie. "Ik ben blij dat het geluk nu aan mijn kant was en dat ik eindelijk mijn podiumplaats heb behaald", vertelde Michael tevreden.

Uitslag ID&T Radio Clio Renault Sport Cup: 1. Robert van den Berg, 14 ronden in 32:44.947; 2. Sebastiaan Bleekemolen, op 1,543; 3. Michael Bleekemolen, op 2,110. Stand na vier races: 1. Sebastiaan Bleekemolen 66; 2. Patrick Andriessen 45, 3. Frans Verschuur 38; 6. Michael Bleekemolen 32.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.

Deel: ' Dubbele podiumplaats voor Team Bleekemolen '
Lees ook