Ingezonden persbericht

DUBBELE PUNTENFINISH DOMINICK MUERMANS OP OSCHERSLEBEN!

OSCHERSLEBEN, 01 OKTOBER 2006 - Het hele Recaro F3 Cup seizoen zat hij er al tegenaan te hikken, maar bij de seizoensafsluiter op Motopark Oschersleben was het eindelijk zover. Op de 3,667 kilometer lange baan nabij Magdeburg scoorde Dominick Muermans dit weekend zijn eerste kampioenschappunten van het jaar! Twee ijzersterke races, waarin de debutant uit de stal van Van Amersfoort Racing op respectievelijk de achtste en zevende positie eindigde, werden beloond met drie waardvolle punten. Een beter einde van het seizoen had Muermans zich niet kunnen wensen!

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIES
Het tweede raceweekend dit jaar op Motopark Oschersleben begint ongelukkig voor Muermans als bandenleverancier Hankook de verkeerde banden aanlevert tijdens de eerste vrije training op vrijdagochtend. Met de banden die speciaal waren ontwikkeld voor de ovalrace op de Eurospeedway Lausitz mist Muermans alle grip en bij het zoeken naar een oplossing ook veel rijtijd. Een vijfde tijd in de tweede vrije training 's middags maakt echter veel goed. Ook in de kwalificatie voor de openingsrace op zaterdagochtend laat de Limburger positief van zich spreken. Met een negende tijd op de chrono kan hij absoluut vooruitkijken naar een interessante race.

Dat het 3,667 kilometer lange circuit van Oschersleben hem goed ligt, bewijst Muermans opnieuw op zondagochtend, wanneer hij met een zevende tijd zijn beste kwalificatieresultaat van het seizoen (ook op Oschersleben!) evenaart. Hiermee laat de 22-jarige coureur duidelijk zien zich steeds meer thuis te voelen in de F3. De veelbelovende gridposities geven hem dan ook een uitgelezen kans om dit weekend zijn eerste punten van het seizoen te scoren!

RACE 01 + 02
Een scherpe start op zaterdagmiddag bezorgt Muermans direct twee plekken winst. Vanuit deze zevende positie richt de F3 debutant, die onder de hoede van Frits van Amersfoort rijdt, gedurende de 19 ronden tellende race zijn vizier op de voor hem liggende Natacha Gachnang. Alleen Harald Schlegelmilch, die bij de start was terug gevallen van de tweede naar de negende positie, ziet halverwege de wedstrijd kans een plaats af te snoepen van het tweetal. Door na 25 minuten als achtste over de streep te komen pakt de 22-jarige coureur zijn eerste kampioenschappunt van het seizoen!

Ook op zondag is het prijs. Vanuit de zevende positie rijdt Muermans een zeer aanvallende doch solide race, die absoluut als zijn beste van het jaar kan worden betiteld. In de slotfase van de 19 ronden tellende race weet Muermans zelfs bijna nog landgenoot Renger van der Zande te verschalken, maar moet hij uiteindelijk toch genoegen nemen met de zevende plaats. Hiermee verdrievoudigd hij dus zijn puntentotaal naar drie punten!

DOMINICK MUERMANS: "Ik heb dit weekend echt genoten en het voelt goed om competitief te zijn. De wagen was echt prima afgesteld met een beetje overstuur, precies waar ik de voorkeur aan geef. Alleen omdat het hier lastig inhalen is kon ik vandaag niet nog hoger finishen, maar ik ben meer dan tevreden. Niet alleen voor mijn moraal is het belangrijk om met punten naar huis te gaan, maar het is absoluut ook een opsteker voor alle jongens binnen het team. Het is jammer dat het seizoen alweer afgelopen is!"

RACE 19 RECARO F3 CUP - OSCHERSLEBEN, ZATERDAG 30/09/2006

01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 25:57.556
02. Renger van der Zande (NED), SMS Seyffarth, + 03.029s
03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 07.153s
08. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, + 33.066s

RACE 20 RECARO F3 CUP - OSCHERSLEBEN, ZONDAG 01/10/2006

01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 25:45.599
02. Récardo Bruins (KOR/NED), Van Amersfoort Racing, + 07.637s
03. Nathan Antunes (AUS), HS Technik, + 24.032s
07. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, + 26.978s

EINDSTAND KAMPIOENSCHAP RECARO F3 CUP 2006:
01. Ho-Pin Tung (CHN), JB Motorsport, 145 punten
02. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, 99 punten
03. Harald Schlegelmilch (LAT), HS Technik, 91 punten
23. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, 23 PUNTEN

NIEUWS en FOTO'S worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637, roelof@insightf1.com)

Deel: ' Dubbele puntenfinish Dominick Muermans op Oschersleben '
Lees ook