Hoefnet

concoursen, uitslagen, wedstrijden, springruiter, dressuurruiter, maneges, hoefnet, nieuws, bulletin board, hoefjes, advertentie, pony, paard, koets, rijtuig, hindernis, mensport, hoefsmid, rijlaars, halster, zadel, kwpn, recreatie

Dubbele zege voor Arjen Teeuwissen in Parijs

Parijs, 6 maart 2000
Arjen Teeuwissen heeft tijdens de laatste kwalificatiewedstrijd voor de finale van de wereldbeker dressuur in Parijs een dubbele zege behaald. Hij won met zijn paard Gestion Goliath zowel de Grand Prix op vrijdag als de Kür op Muziek op zaterdag.

Teeuwissen behaalde in de Grand Prix een score van 1477 punten, waarmee hij respectievelijk de Duitse Heike Kemmer en zijn Nederlandse trainster Anky van Grunsven met Gestion Idool voor bleef. Ook zaterdag in de Kür op Muziek bleek de combinatie Teeuwisen-Goliath de sterkste met 77,39%. Hier eindigde de meervoudig wereldkampioene Isabell Werth net achter hen met 76,41%, Van Grunsven behaalde met Gestion Idool de vijfde plaats met 74,33%.

Voor de springruiters vond er ook een kwalificatie plaats voor de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Las Vegas. De zege in deze rubriek ging naar Franke Sloothaak met Joli Coeur, Jos Lanink eindigde met Carthago op de 7e plaats en eindigt hiermee op de 14e plaats in het werelbekerklassement. Gisteren won de Belg Ludo Philippaerts met Otterongo de Grote Prijs. Er hadden zich geen Nederlanders gekwalificeerd voor de barrage van deze rubriek.

©Hoefnet 2000

Deel: ' Dubbele zege voor Teeuwissen bij wereldbeker dressuur Parijs '
Lees ook