Gemeente Hilversum


Dudok Centrum gesloten tot half februari

Het Dudok Centrum is vanwege werkzaamheden in de tentoonstellingsruimte gesloten van begin januari tot en met 17 februari. Vanaf 19 februari is het Dudok Centrum weer voor publiek toegankelijk. Vanaf dan is de nieuwe tentoonstelling ‘Dudok’s erfenis. Slopen en behouden.’ te bezichtigen. De tentoonstelling laat een aantal recente voorbeelden zien van het slopen dan wel behouden van gebouwen ontworpen door Dudok. Aan de hand van deze Dudok gebouwen wordt een beeld gegeven van de dilemma’s en mogelijkheden van ‘monumentenzorg’ in de jaren negentig.

Vanaf 19 februari is ook weer de tentoonstelling ‘W.M. Dudok, hoogtepunten uit leven en werk’ te bezichtigen. Daarnaast zijn er exposities over de stedenbouwkundige ontwikkelingen in de binnenstad van Hilversum van de jaren veertig tot het eerste decennium van de volgende eeuw, en over de restauratie van het raadhuis. Deze drie tentoonstellingen behoren voor het komende jaar tot de permanente exposities van het Dudok Centrum.

De rondleidingen door het raadhuis op zondagmiddag gaan in de maanden januari en februari vooralsnog gewoon door. Deskundige gidsen laten de bezoekers verschillende vertrekken van het raadhuis zien, waaronder de trouwzaal, de raadzaal, de burgerzaal, de kamer van de burgemeester. Ook is het mogelijk de toren van het raadhuis te beklimmen, vanwaar de bezoeker een weids uitzicht over Hilversum heeft. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur. Entree bij de publieksingang van het raadhuis, kosten ƒ7,50.

Openingstijden Dudok Centrum vanaf 19 februari: woensdag, vrijdag en zondag van 12.00 tot 16.30 uur

Voor informatie: Dudok Centrum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum, tel: 035 - 629 22 62.

Deel: ' Dudok Centrum Hilversum gesloten tot half februari '
Lees ook