Ingezonden persbericht

DIT IS EEN GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN ORAM EN HAVEN AMSTERDAM

Duizenden bezoekers op Dag van de Industrie en Haven 2006 Amsterdam

De Dag van de Industrie en Haven heeft enige duizenden bezoekers getrokken. Het tweejaarlijkse publieksevenement waar de inwoners van Amsterdam en omgeving kennis kunnen maken met de Amsterdamse industrie en haven beleefde haar derde editie. Voor veel deelnemers was het de eerste keer dat zij in het havengebied konden rondkijken. Bedrijven die vanzelfsprekend normaal gesloten zijn voor het publiek waren nu vrij toegankelijk.

Wethouder Lodewijk Asscher (onder meer Economische Zaken en Havens) opende de Dag door drie prijzen uit te reiken aan de winnaars van een havenfotowedstrijd. Er zijn ruim 150 fotoŽs ingezonden. De winnende foto is van Martin de Rijk. Hij fotografeerde een Grieks schip voor een kolenberg. De kolenberg lijkt op een afkalvend vulkanisch landschap, wat de foto een surrealistische uitstraling geeft.

Na de opening hebben de bezoekers aan de Dag van de Industrie en Haven een kijkje kunnen nemen achter de schermen van de Amsterdamse industrie en haven. De bedrijfs- en productpresentaties in het Muziekgebouw aan 't IJ brachten de dagelijkse activiteiten van het havenbedrijfsleven boeiend in beeld. In de elf industriële bedrijven, die hun poorten hadden geopend, konden de bezoekers de Amsterdamse industrie beleven. Hoogtepunten van de dag waren de spectaculaire acrobatenshows in de kranen van de Ceres Paragon Terminal.

Ook de industriële bedrijven die hun deuren openden voor het publiek, zijn goed bezocht. "Deze dag toont aan dat de industrie en haven veel aantrekkingskracht hebben", aldus voorzitter Jasper Heusdens van de Ondernemervereniging ORAM. "Niet onterecht, want de industrie en haven vertegenwoordigen circa 15 procent van de regionale economie. Daarmee behoort de sector tot de vijf belangrijkste bedrijfstakken van de regio."

Heusdens hoopt met de Dag van de Industrie en Haven vooral jongeren geïnspireerd te hebben. Beide sectoren zijn de laatste jaren enorm gegroeid. Op alle niveaus zijn er momenteel volop vacatures vrij. "We moeten er daarom voor zorgen dat de jeugd kiest voor een technische opleiding. Anders zitten we straks met een tekort aan goed opgeleide vakmensen", aldus de ORAM-voorzitter

De Dag van de Industrie en Haven wordt georganiseerd door ondernemersvereniging ORAM, EZ Amsterdam en Haven Amsterdam. Met het evenement willen de organisaties de industrie en haven dichter bij de Amsterdammer brengen. De Dag van de Industrie en Haven viel samen met de Amsterdamse Uitmarkt en het Havenfestival in IJmuiden, zodat aan de bewoners uit de regio een ruime keuze aan uitgaansmogelijkheden werd geboden.

Amsterdam 26 augustus 2006

Deel: ' Duizenden bezoekers op Dag van de Industrie en Haven 2006 '


Lees ook