PERSBERICHT

Leidschendam, 19 januari 2000

Duizenden supermarktmedewerkers doen examen
tijdens CBL-examenweek

Deze week is de landelijke CBL-examenweek. Tijdens de examenweek worden 2200 CBL-examens afgenomen. In menig zalencentrum in ons land zijn deze week 'blokkende' supermarktmedewerkers te vinden. Onder de examenkandidaten bevinden zich ook een steeds grotere groep herintredende vrouwen, die graag part time in de supermarkt werken. Het diploma van het CBL, de belangenbehartiger en spreekbuis van alle supermarkten in ons land, is branchebreed erkend.

"Personeel is het visitekaartje van de winkel," aldus Jules van Well, Hoofd Personeel en Opleiding van het CBL. "De klant vindt vriendelijk en goed opgeleid personeel belangrijk. Men wil boodschappen doen in de supermarkt waar men met vragen bij het personeel terecht kan." "Bovendien willen jongeren vanwege de huidige situatie op de arbeidsmarkt steeds vaker weten wat de supermarkt hen te bieden heeft op het gebied van opleidingen en carrièremogelijkheden."

Om te zorgen voor voldoende instroom van nieuw personeel ontwikkelt het CBL tal van activiteiten als gastlessen op scholen, CD-roms en voorlichting tijdens beroepskeuzedagen op scholen.

Op de nieuwe CBL-website, gelanceerd tijdens de internationale levensmiddelenvakbeurs ROKA, kunnen jongeren met een test meteen zien welke talenten ze hebben en welke mogelijkheden er zijn om in de supermarkt hogerop te komen. Deze website is ontwikkeld met medewerking van de CBL-foodambassadeurs - decanen en docenten food op de detailhandelsscholen - zodat de CBL-website ook aansluit op de informatiebehoefte van de detailhandelsscholieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda M.G. Boer, Hoofd PR en Voorlichting van het CBL, tel. 070-3376200. Buiten kantooruren: 06-51 50 27 72.

Deel: ' Duizenden supermarktmedewerkers doen examen CBL-examenweek '
Lees ook