Duizendste geslaagde bij Rijschool Caland in Amsterdam-West


AMSTERDAM, 20150827 -- Vanochtend vierde Rijschool Caland dat haar duizendste leerling geslaagd was. Rijschoolhoudster Irem Silay startte in 2003 met lesgeven en in 2007 richtte zij samen met haar man Zafer Rijschool Caland op aan de Meer en Vaart in Amsterdam. Nu, acht jaar later, feliciteren zij de duizendste geslaagde leerling, Jana Hurai, met haar autorijbewijs. Met 25 rijlessen slaagde zij in één keer voor rijbewijs B. Jana werd verrast met bloemen, een taart en de felicitaties van de gehele rijschool uit Amsterdam-West. Zij vertelt: ''Ik dacht dat ik langskwam voor een laatste gesprek, maar ik bleek de duizendste geslaagde te zijn.''

Honderden mensen geholpen 
Rijschool Caland geeft als een van de weinige rijscholen les volgens het RIS-systeem. Deze methode is ontwikkeld door het CBR en de rijschool moet hiervoor een speciale opleiding volgen. Door middel van huiswerk en een instructiekaart wordt duidelijk waaraan gewerkt kan worden, zodat de leerling in alle rust kan groeien. Een van de twee oprichters van Rijschool Caland, Irem Silay, vertelt: ''Eerder gaf ik autorijles bij een andere rijschool in Amsterdam. Mijn ambitie groeide en samen met mijn man startte ik in 2007 Rijschool Caland.'' Samen hielpen zij honderden mensen met het behalen van hun rijbewijs. Aanvankelijk gaven zij alleen autorijles. De laatste jaren zijn hier autorijles in een automaat en motorrijles bijgekomen. Nu wordt er ook scooterrijles gegeven. 

De eerste 999 geslaagden
Tijdens het eerste gesprek kunnen leerlingen zelf aangeven in wat voor auto ze willen lessen. Er is keuze uit een Volkswagen, een Kia of een Seat. Op basis van de eerste proefles wordt er bekeken hoeveel lessen de leerling ongeveer nodig heeft en daar wordt dan het pakket op afgestemd. Als naderhand blijkt dat er minder lessen nodig waren, wordt het te veel betaalde teruggeboekt. Het gemiddelde slagingspercentage in Amsterdam ligt tussen de 30 en 35 procent. Dat van Rijschool Caland ligt op dit moment op 55 procent. Het slagingspercentage van de mensen die bij Caland afrijden met de motor is 70 procent. Naast afrijden is het ook mogelijk om scooterrijles te volgen en theorielessen voor auto-, scooter- en motorrijbewijzen.


Deel: ' Duizendste geslaagde bij Rijschool Caland in Amsterdam-West '
Lees ook