PERSBERICHT

Dutchtone combineert als eerste vast en mobiel bellen in iin pakket

CALLTOGETHER verlaagt alle belkosten voor een vaste groep bellers

Den Haag, 27 mei 1999 - Dutchtone introduceert haar nieuwste product, CALLTOGETHER. Met CALLTOGETHER biedt Dutchtone een compleet aanbod van zowel vast als mobiel bellen in iin bepaalde groep. De leden bellen elkaar tegen een zeer voordelig tarief (NLG 0,15 per minuut) en krijgen ook aantrekkelijke kortingen op alle interlokale en internationale gesprekken, en op gesprekken van een vaste naar een mobiele telefoon.

CALLTOGETHER is een pakket bestaande uit een eenvoudig aan te telefoon aan te sluiten Discountbox en een mobiele telefoon. Het pakket kan naar eigen behoefte worden uitgebreid tot maximaal vijf mobiele toestellen en iin vast toestel. Het CALLTOGETHER-pakket is interessant voor personen die op dit moment meer dan NLG 150,- per twee maanden voor hun huidige vaste telefoonrekening betalen. De klanten van CALLTOGETHER krijgen iin rekening voor zowel het mobiel bellen als het bellen via een vaste telefoon. Het pakket is eind juni beschikbaar.

De gesprekken van mobiel naar mobiel binnen de groep verlopen via het GSM 1800-netwerk van Dutchtone. Dit netwerk herkent de gesprekken en koppelt hieraan automatisch het CALLTOGETHER-tarief van NLG 0,15 per minuut. Voor gesprekken vanaf een vaste telefoon naar een mobiel toestel wordt gebruikgemaakt van de Discountbox, behalve bij gesprekken naar servicenummers of lokale telefoonnummers. De Discountbox zorgt ervoor dat een gesprek tegen het meest aantrekkelijke tarief wordt gevoerd. De Discountbox is door de gebruiker eenvoudig te plaatsen tussen de eerste wandcontactdoos en het eerste telefoontoestel.

Jirtme Rimy, Chairman en Chief Executive Officer van Dutchtone: Met CALLTOGETHER biedt Dutchtone als eerste in Nederland een Fixed & Mobile Combination-product (FMC) voor de consumentenmarkt. Voorheen waren dergelijke
faciliteiten aan de zakelijke beller voorbehouden, terwijl dit nu ook beschikbaar is geworden voor de particuliere beller - tegen dezelfde concurrerende tarieven. Bovendien is er geen kwaliteitsverschil meer in het bellen via een vaste lijn of mobiel, en wordt het kostenverschil tussen mobiele en vaste telefonie steeds verder teruggedrongen. Op termijn is het niet langer van belang of iemand belt vanaf een mobiel of vast toestel.

CALLTOGETHER is een belangrijke stap richting de integratie van mobiele en vaste telefonie, een ontwikkeling die het gebruik van de telefoon wezenlijk zal veranderen, aldus Eric Huygen, Sales en Marketing Directeur bij Dutchtone. Nu is Dutchtone de eerste die zowel vast als mobiel op iin rekening aanbiedt. Door vaste en mobiele telefonie gecombineerd aan te bieden, breiden we de dienstverlening aan onze klanten aanzienlijk uit. Later dit jaar wordt er nog een soortgelijk product voor de zakelijke markt geontroduceerd. In de toekomst is nog veel meer integratie te verwachten, bijvoorbeeld met Internet, iin toestel voor vast/mobiel, iin nummer en iin voicemail.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het CALLTOGETHER-pakket bestaat uit een geavanceerd Nokia 6150-toestel en een Discountbox. De prijs van dit pakket, inclusief iin toestel is NLG 269,-. Het pakket kan eenvoudig worden uitgebreid met vijf extra mobiele toestellen, waarvan de prijs NLG 239, - per stuk bedraagt. Ongeacht het aantal toestellen dat wordt gebruikt, geldt een maandbedrag van NLG 44,95. Als je een extra toestel toevoegt, stijgen de maandelijkse kosten NLG 25,- per toestel. Voor vast en mobiel bellen binnen het pakket geldt een flat tariff van NLG 0,15 per minuut. Het CALLTOGETHER-pakket is verkrijgbaar bij de telecommunicatiespecialisten onder de Dutchtone-verkooppunten.

De andere drie belpakketten van Dutchtone zijn:

ALLIN prepay
De prijs van het ALLIN prepay-pakket is NLG 129,- met de Motorola M 3288 en NLG 149,- met de Sagem MC 820. Het beltegoed bedraagt NLG 50,-. De klant kan kiezen uit twee opties: Er kan worden gekozen voor een vast tarief (flat tariff) van NLG 0,85 per minuut. De klant kan ook kiezen voor de tweede mogelijkheid: NLG 1,45 per minuut in piekuren (9.00  17.00 uur) en NLG 0,25 in daluren (17.00  9.00 uur en in het weekend). Beltegoedvouchers zijn te verkrijgen ter waarde van NGL 25,-, 50,- en 100,-.

ALLIN
Het ALLIN-pakket is verkrijgbaar vanaf NLG 199,- (keuze uit de toestellen Sagem MC 735 en Bosch Dualcom 738). Voor de Motorola cd 920 betaalt de consument NLG 249,-. Het pakket bevat alles wat nodig is om iin jaar lang 20 minuten per maand gratis te bellen. Extra minuten kosten tijdens piekuren NLG 0,99 en het daltarief is NLG 0,25.

Voor de eerdergenoemde consumentenpakketten gelden extra lange daluren vanaf 17.00 uur tot 9.00 uur in in het weekend.

BUSINESSPACK
Afhankelijk van het gekozen toestel betaalt de zakelijke gebruiker voor het BUSINESSPACK NLG 49,- voor de Motorola cd 920 en NLG 139,- voor de Nokia 6150. Het maandelijkse abonnement kost NLG 40,-. De eerste 120 minuten belt de zakelijke gebruiker voor NLG 0,40 per minuut. De daaropvolgende 180 minuten zijn gratis. Boven de 300 minuten kost de communicatie NLG 0,25 per minuut.

Over Dutchtone
Dutchtone, de nieuwe Nederlandse telecom-operator, heeft op 26 januari 1999 de markt betreden met mobiele-telecommunicatiediensten op basis van de GSM 1800-technologie. Tegen het einde van 1999 zal het mobiele netwerk van Dutchtone landelijke dekking hebben en reeds in de loop van het jaar zal Dutchtone ook gecombineerde vaste en mobiele diensten aanbieden. Het hoofdkantoor staat in Den Haag. Op dit ogenblik heeft Dutchtone zon 800 medewerkers in dienst. Het hoofd-call centre in Arnhem zal begin september 1999 van start gaan met zon 350 teleadviseurs en in de tweede helft van dit jaar wil Dutchtone dit aantal uitbreiden tot 1000 medewerkers.

Deel: ' Dutchtone combineert vast en mobiel bellen '
Lees ook