DutchView ENG te weinig credits voor onthullingen Joran vdS.? Onzin


HILVERSUM, 20080207 -- In verschillende media zijn berichten verschenen dat de specialisten van DutchView ENG (Electronic News Gathering), die de verborgen camera's hebben genstalleerd in de Range Rover, te weinig credits zouden ontvangen voor hun aandeel aan de reportage van Peter R. de Vries. "Dit is geheel niet het geval," aldus Ron Vermeulen, technicus DutchView ENG. "DutchView ENG levert vaker de techniek van verborgen camera-acties aan Peter R. de Vries en wij zijn juist ontzettend trots dat wij hebben kunnen meewerken aan dit onderzoek."

"Daarbij heeft Peter en zijn productieteam ons meermalen gefeliciteerd met het resultaat. Ik vind het dan ook onterecht dat in de media de suggestie wordt gewekt dat wij te weinig credits zouden krijgen. Wij stonden gewoon vermeld op aftiteling. Met mijn naam en zelfs mijn foto!", aldus Ron Vermeulen.

Vanuit DutchView ENG had Ron Vermeulen de touwtjes in handen. Hij zat in het complot van Peter R. de Vries en wist alle details van deze operatie. Samen met de technici Jorrit Helmink en Frank van Geelen heeft hij in de maand januari verschillende keren camera's in de Range Rover ingebouwd. "Het inbouwen duurde telkens ongeveer 11 uur. Om geen argwaan te wekken onder collega's (die er per ongeluk iets over zouden kunnen zeggen tegen andere klanten) heeft de laatste inbouwactie zelfs plaatsgevonden in de nachtelijke uren."

Informatie over DutchView ENG

De term ENG staat voor Electronic News Gathering. DutchView ENG is gespecialiseerd in verborgen camera acties en registraties met twee of drie aan elkaar geschakelde ENG cameras. Daarbij levert zij ENG-faciliteiten en ENG-crews voor registraties van nieuws, sport, dramaproducties, documentaires, info- en entertainmentprogrammas, bedrijfsfilms, multimediaproducties en commercials. ENG combineert specialistische apparatuur met bekwame camera- en geluidstechnici. U kunt DutchView ENG inschakelen voor opnames vanaf de motor, bij het gebruik van een Wescam of een steadycam en bij registraties onder water.


Deel: ' DutchView ENG te weinig credits voor onthullingen Joran vdS.? Onzin '
Lees ook