Duurzaamheid op Kantoor door Duurzaam in te kopen


DORDRECHT, 20150429 -- Duurzaamheid maakt een grote ontwikkeling door op de werkvloer en Maatschappelijk Verantwoord ondernemen ( MVO) speelt een steeds belangrijkere rol in bedrijfsvoeringen. De MVO kan bestaan uit normen en waarden van het bedrijf en dan met name de maatschappelijke verantwoordelijkheid die een bedrijf neemt. Veel bedrijven werken met een duurzaamheidsverslag waarin men beschrijft hoe men verantwoordelijkheid neemt voor het milieu en op sociaal niveau. Deze punten worden vaak ondergebracht in de categorieën People, Planet en Profit, ook wel de drie P’s genoemd. Maar hoe past men dit in de praktijk toe?

Hoe kan men werkelijk de inzetbaarheid van het personeel verduurzamen, meer energie besparen, duurzaam inkopen, communiceren en verbruiken?
Als projectinrichter en leverancier van kantoormeubilair ziet Shiraz Office Furniture de noodzaak om bedrijven te adviseren in het verduurzamen van deze processen en dan met name te adviseren in duurzaam inkopen en gezond en flexibel werken.

Duurzaam inkopen.
Duurzaam ontwikkelen en produceren wordt bewerkstelligd door te kiezen voor duurzame materialen en grondstoffen en het gebruiken van groene energie. De eenvoudigste manier om een duurzame keuze te maken is te kiezen voor milieu gecertificeerd kantoormeubilair.
Shiraz Office Furniture werkt alleen met gerenommeerde merken en fabrikanten, waarbij duurzaamheid grote prioriteit heeft. Daarnaast zijn de meeste leveranciers gevestigd in Nederland, wat de nationale economie versterkt en de transportafstanden minimaliseert. Haar fabrikanten van kantoormeubilair produceren conform de milieu-eisen en ISO-normen en passen een bedrijfsvoering toe die een positieve invloed heeft op mens en dier.
Duurzaam kantoormeubilair bestaat uit materialen die lang meegaan en recyclebaar zijn.
De houtsoorten die Shiraz Office toepast zijn altijd FSC en veelal PEFC gecertificeerd, veel van haar producten zijn zelfs volledig recyclebaar.

Duurzaam werken.
Duurzaam werken houdt in dat het meubilair efficiënt wordt gebruikt en dat een goede gezondheid van de werknemers wordt gestimuleerd. Flexwerkplekken en beweging stimuleren, speelt hierbij een belangrijke rol.

Lezers kunnen contact opnemen met Shiraz Office Furniture over de voordelen van gezond werken, zoals het aanzienlijk verminderen van ziekteverzuim door staand te werken.


Deel: ' Duurzaamheid op Kantoor door Duurzaam in te kopen '
Lees ook