Duurzaamheidswinkel van start!

Duurzaamheidswinkel van start!

Donderdag 15 september opende wethouder Rik van der Linden de pop-up Duurzaamheidswinkel in de Berckepoort, aan de Voorstraat 220. Na het aanbrengen van een krijtgraffiti nodigde de wethouder iedereen uit de Duurzaamheidswinkel te komen bewonderen.

Thuis energie besparen

Het hoofdthema van de Duurzaamheidswinkel is energie besparen in huis. In de winkel zijn voorbeelden van duurzame materialen te vinden, zoals isolatiematerialen, zonnepanelen en een warmtepomp. Bezoekers van de winkel kunnen ook kaartjes meenemen met allerlei tips voor de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken. Of advies krijgen hoe zij het energielabel van hun woning kunnen verhogen.

Duurzame partners

Bij de opening van de Duurzaamheidswinkel waren allerlei duurzame partners uit de stad aanwezig, zoals Cirkellab, Weizigt, Platform Duurzaam Dordrecht, Drechtse Stromen en Drechtse Wind. In de Duurzaamheidswinkel wordt nadrukkelijk samengewerkt met deze duurzame organisaties. Zo zijn er dagelijks energieambassadeurs en vrijwilligers van Drechtse Stromen in de winkel aanwezig om advies te geven. Ook diverse bedrijven hebben materialen beschikbaar gesteld aan de winkel.

Laat je verrassen!

De komende maanden vinden er allerlei leuke activiteiten plaats in en rond de Duurzaamheidswinkel, zoals een Open Lab van Cirkellab, een Workshop Waterspaarders van Weizigt en een Workshop Tuingeluk van Platform Duurzaam Dordrecht. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten in de Duurzaamheidswinkel? Kijk dan op www.dordtduurzaam.nl of volg Dordt Duurzaam op Facebook en Twitter.

Openingstijden

De Duurzaamheidswinkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur.

Datum 15 september 2016

Deel: ' Duurzaamheidswinkel in Dordrecht van start '


Lees ook