Duurzame transportmarktplaats voor goederen breidt uit naar Nederland


Amsterdam, 20130418 -- Particulieren en bedrijven met een transportprobleem kunnen nu ook in Nederland eenvoudig een oplossing vinden. De klant vindt een transport oplossing en de transportbedrijven optimaliseren de hoeveelheid vracht per gereden kilometer. FretBay is een groen initiatief.

Wist u dat in Nederland 50% van de vrachtwagens half leeg rijdt en 25% helemaal leeg? Het is belangrijk dat Nederland gaat nadenken hoe deze ruimte zo efficiënt en duurzaam mogelijk gebruikt kan worden, want op het moment zorgt de transportsector volgens Transport & Logistiek Nederland voor 11 mln. ton CO2 uitstoot per jaar.

De website, FretBay.com (Fret betekent Vracht in het Frans) breidt uit naar Nederland en maakt het mogelijk goederentransport en wagens zo volledig mogelijk te vullen doormiddel van een transportmarktplaats. FretBay biedt een goedkope en veilige transportoplossing voor bijvoorbeeld auto’s, motoren, dieren, inboedel, industriële goederen en apparatuur en FretBay is er voor zowel bedrijven als particulieren. Na het plaatsen van een gratis advertentie bieden transportbedrijven die op zoek zijn naar groepagelading of retourlading hun services aan. FretBay werkt in tegenstelling tot andere vergelijkbare websites alleen met officieel geregistreerde transportbedrijven. Op deze manier kunnen kan de hoogste service en veiligheid worden gegarandeerd en wordt de zwarte transporthandel tegengegaan. Zoals FretBay zegt: “We gaan voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.’’.

Volgens FretBay zorgt het openbaar maken van je transportaanvragen ervoor dat transporteurs de mogelijkheid hebben je te vinden en zo efficiënt om te gaan met het laden van hun wagens. Op deze manier help je het onnodige wegverkeer en brandstof te verminderen en daardoor de CO2-emissie te beperken. Sinds 2008 hebben duizenden mensen een duurzame en voordelige transportoplossing gevonden via FretBay en nu hoopt FretBay ook in Nederland de komende tijd bij te dragen aan een beter milieu door opvulling van ongebruikte laadruimte of lege retourritten. 


Deel: ' Duurzame transportmarktplaats voor goederen breidt uit naar Nederland '


Lees ook