Apple Benelux

eMac nu ook verkrijgbaar voor consumenten

eMac met 17-inch flat-screen CRT-scherm is het voordeligste G4-systeem aller tijden

Bunnik, 4 juni 2002 - Apple maakt vandaag bekend dat de nieuwe eMac met onmiddellijke ingang ook verkrijgbaar is voor consumenten. Apple geeft hiermee gehoor aan de enorme vraag van consumenten naar deze Macintosh. Oorspronkelijk was eMac uitsluitend bedoeld voor klanten in het onderwijs. De enthousiaste reacties van de pers tijdens de introductie van eMac in april hebben echter geleid tot een overweldigende belangstelling bij consumenten.

Apple biedt nu via alle verkoopkanalen een nieuw eMac-model aan met een cd-rw-eenheid en een modem. eMac heeft een schitterend plat CRT-beeldscherm van 17 inch, een krachtige PowerPC G4-processor van 700 MHz en een opmerkelijk compacte behuizing die 8 mm minder diep is dan de oorspronkelijke iMac met het 15-inch beeldscherm. Met een adviesprijs vanaf slechts 1.299 Euro (exclusief BTW) is eMac het voordeligste PowerPC G4-systeem aller tijden.

"De consument heeft geëist dat ook zij eMac konden aanschaffen, en aan die eis willen we graag voldoen", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De productie van eMac ligt voor op het schema, waardoor we dit kwartaal voldoende eMac-computers in voorraad hebben om aan de vraag van zowel klanten in het onderwijs als onze andere klanten te voldoen."

Alle eMac-computers worden geleverd met de bekroonde Apple programmatuur voor de digitale levensstijl, waaronder iPhoto voor het beheren en uitwisselen van digitale foto's, iMovie 2 voor het maken van digitale films en iTunes 2 voor het samenstellen van een digitale-muziekbibliotheek. Dankzij vijf USB-poorten en twee FireWire-poorten kunnen allerlei populaire plug-and-play-apparaten, zoals digitale camcorders, digitale fotocamera's, printers en scanners, snel en eenvoudig worden aangesloten.

eMac voor consumenten is voorzien van:

ï een plat 17-inch CRT-beeldscherm (16 inch diagonaal) met een resolutie tot 1280 x 960 pixels in 24-bits-kleuren; ï een PowerPC G4-processor van 700 MHz;
ï 128 MB SDRAM;
ï een cd-rw-eenheid;
ï een ATA harde schijf van 40 GB;
ï een ingebouwde 10/100BASE-T Ethernet-poort;
ï een 56K V.90-modem;
ï ondersteuning voor optioneel draadloos netwerken via AirPort (IEEE 802.11);
ï een geïntegreerde digitale versterker van 16 watt en stereoluidsprekers voor een fantastisch stereogeluid; ï een geluidsinvoerpoort, een koptelefoonaansluiting en een ingebouwde microfoon;
ï een NVIDIA GeForce2 MX AGP 2x-videokaart met 32 MB DDR-videogeheugen (Double Date Rate) voor uitstekende 3D-prestaties; ï de optische Apple Pro Mouse en het Apple Pro Keyboard van standaardafmetingen;
ï Mac OS X versie 10.1.4 en Mac OS 9.2.2;
ï een ongelofelijk programmatuurpakket dat bestaat uit onder andere AppleWorks, QuickTime, Microsoft Internet Explorer, Mac OS X Mail, TopCalculette en Acrobat Reader.

Prijzen en verkrijgbaarheid
eMac is nu verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers voor een adviesprijs vanaf 1.299 Euro (exclusief BTW).


* Voor de prijzen in Nederland en België verwijzen wij u naar de Apple Store op het internet.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' E-Mac nu ook verkrijgbaar voor consumenten '
Lees ook