e52 presenteert Eindhovense startup top 10


EMBARGO tot 20.00 uur - 9 juli 2015

See english version in pdf


EINDHOVEN, 20150709 -- Eindhoven staat bekend om zijn innovatieve kracht. Het is een broedplaats van technologie en design. Bijna dagelijks ontstaan hier nieuwe startups. Om die diversiteit en hun kracht in beeld te brengen is dit jaar voor de tweede keer de 'Top 10 Startups to Watch' samengesteld.

Een jury van deskundigen is tot een top 10 gekomen van bedrijven die aan de vooravond van grote ontwikkelingen staan. Het zijn bedrijven die in de komende twaalf maanden de media nog vaker zullen halen. Alle bedrijven komen uit de regio. Inhoudelijk zijn het heel verschillende bedrijven. Van een nieuw platform voor games tot een oplossing voor een groot afvalprobleem. Dat geeft ook de kracht van de regio aan. Een kracht die inmiddels wereldwijde bekendheid krijgt. Forbes noemt Eindhoven één van de "Five Entrepreneurial Places In Europe Where Hub Things Are Happening". Techcrunch schrijft "Eindhoven is creating a lasting culture of entrepreneurship".

De top 10 die lang niet alles laat zien van wat er in Eindhoven gebeurt maar die wel een goede doorsnede is van de innovatie in de regio:

The Top-10 Startups to Watch 2015:

Avular
https://avular.com/
Design, engineering and manufacturing of professional UAV systems.

Fistuca
https://www.fistuca.com/
Driving down the cost of offshore wind.

Ioniqa
https://www.ioniqa.com/
Magnetic Smart Materials for multiple applications.

Manus Machina
https://www.manusmachina.com/
The world's first consumer VR glove.

Medimetrics
https://medimetrics.com/
Medimetrics is the pioneer and global leader in electronic oral drug delivery.

No food wasted
https://www.nfdwstd.com/
Een platform om het onnodig weggooien van voedsel tegen te gaan.

Smart photonics
https://www.smartphotonics.nl/
The pure play InP Photonics foundry.

Smart robotics
https://smart-robotics.nl/
Het uitzendbureau voor robots.

Spincontrol
https://www.spincontrolgearing.com/
Bringing 21st century worm gears to the market.

Utomik
https://www.utomik.com/
Utomik is an awesome new online gaming subscription service.

De top 10 is gepubliceerd op:
https://e52.nl/e52-presenteert-top-10-van-startups-in-eindhoven

De top 10 is weergegeven in alfabetische volgorde. Dit is het tweede jaar dat de top-10 wordt gepresenteerd. In de vorige editie stonden onder meer Sapiens, inmiddels overgenomen voor 150 miljoen euro en EFFECT Photonics, dat in februari hun series-A financieringsronde heeft binnengehaald.

De top 10 is gepresenteerd tijdens een informele barbecue in Eindhoven waar vele startups en mensen die het startup ecosysteem ondersteunen aanwezig waren. Wethouder economie van Eindhoven, Staf Depla, benadrukte in een korte toespraak het belang van startups voor de economie van de regio. De top 10 is een initiatief van de High Tech Campus Eindhoven, wordt gepresenteerd door e52.nl en gesteund door EY.com, Eindhoven365, Rabobank Eindhoven Veldhoven en Witlox van den Boomen.

Persbericht in PDF:
top-10-persbericht-9_juli_2015

English version of press release in PDF:
top-10-press-release-9_juli_2015

Over e52:

e52 is een onafhankelijk actueel journalistiek platform voor Eindhoven, dat dagelijks op online media verschijnt en na de zomer ook maandelijks als krant. Doelgroep is iedereen met interesse in het moderne Eindhoven, met een focus op innovatie, economie en cultuur. e52 is ervan overtuigd is dat die stad nu al veel te bieden heeft maar dat het de komende tijd alleen nog maar mooier kan worden.


Deel: ' e52 presenteert Eindhovense startup top 10 '
Lees ook