EA en BioWare opent klantenservicecentrum in Galway, Ierland

Met de steun van de Ierse regering, creëert BioWare 200 nieuwe banen

Enda Kenny T.D., de premier van Ierland, leidt de openingsdag officieel in

GALWAY, Ierland--(BUSINESS WIRE)-- 20110926 --

BioWare™, een label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS), kondigde vandaag de opening van een ultramodern klantenservicecenter in Galway, Ierland aan. De nieuwe faciliteit, BioWare's eerste buiten Noord-Amerika, zal 7 dagen per week, 24 uur per dag ondersteuning leveren aan Star Wars™: The Old Republic, de bekroonde verhaalgestuurde massieve multiplayer online (MMO) game van BioWare en LucasArts. BioWare Ireland werft, in voorbereiding op één van de grootste game-lanceringen van het jaar, mensen voor nogmaals 200 banen. Star Wars: The Old Republic zal op 20 december 2011 in Noord-Amerika worden uitgebracht en op 22 december 2011 in Europa.

“MMO-lanceringen zijn complex en we zijn vastbesloten om een ​​nieuwe standaard voor een hoogkwalitatieve, stabiele, gestroomlijnde lancering voor onze fans te bewerkstelligen. Onze nieuwe faciliteit van BioWare en het team in Galway zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat wij dat doel bereiken,” aldus dr. Ray Muzyka, EA Senior Vice President en General Manager van het BioWare-label.

“Het is spannend om de gemeenschap van Galway bij de BioWare-familie te betrekken ter ondersteuning van deze belangrijke lancering” voegde dr. Greg Zeschuk, EA Vice President en General Manager van de MMO-bedrijfseenheid van BioWare toe. “Dit project zou niet mogelijk geweest zijn zonder de sterke steun van de Ierse regering en de sterke plaatselijke mix van technologie-infrastructuur en wervingsmogelijkheden.”

In reactie op de aankondiging, zei premier Enda Kenny TD: “Ik ben zeer blij met EA en BioWare's beslissing om het klantenservicecenter hier in Galway te plaatsen en met de 200 extra banen die vandaag aangekondigd werden. Het Programme for Government belicht de digitale game-industrie als een aandachtsgebied van bijzondere prioriteit voor groei en de aanwezigheid hier van EA, een van 's werelds toonaangevende interactieve game-bedrijven, zal bijdragen aan de verbetering van onze status als centrum voor de digitale media sector.”

Ingenomen met de aankondiging, zei de CEO van IDA Ireland, Barry O'Leary: “De omvang van EA's klantenservicecenter in Galway is een duidelijke bevestiging van de aanwezigheid van vaardigheden in het westen van Ierland.”

In aanvulling op de BioWare-faciliteit in Galway, heeft EA, na de recente overname van PopCap een vestiging in Dublin, Ierland. BioWare zal haar studiolocaties in Edmonton, Montreal, Fairfax (Virginia), Los Angeles, San Francisco en Austin (Texas) behouden.

Voor rekruteringsmogelijkheden in Galway, kunt u terecht op: www.bioware.com/careers. Voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic, voor informatie over voorbestellingen en speciale edities, kunt u terecht op www.StarWarsTheOldRepublic.com/preorder.

Over Star Wars: The Old Republic

Star Wars: The Old Republic is geprezen als baanbrekend in het genre door het voortbouwen op de traditionele MMO gameplay-pijlers van strijd, exploratie en karakterprogressie en door een vierde pijler aan het genre toe te voegen – verhaal. Star Wars: The Old Republic vindt plaats duizenden jaren voorafgaande aan de opkomst van Darth Vader, toen de galaxy zich nog middenin een koude oorlog bevond. Spelers zullen worden gevraagd om zich aan te sluiten bij ofwel de Galactic Republic of de Sith Empire en vervolgens één van de acht iconische Star Wars-personages te kiezen: Jedi Knight, Jedi Consular, Smuggler, Trooper, Bounty Hunter, Imperial Agent, Sith Inquisitor en Sith Warrior. Het verhaal van elke speler zich zal ontvouwen op basis van belangrijke keuzes die tijdens het spel gemaakt worden, waardoor ze de held van hun eigen persoonlijke Star Wars-saga kunnen worden. Tijdens hun reis zullen spelers andere personages tegenkomen met wie spelers betekenisvolle relaties kunnen opbouwen of breken terwijl ze aan uw zijde vechten. Gedurende hun avonturen, zullen spelers ondergedompeld worden in een bruisende galaxy van planeten, zullen ze deelnemen aan heroïsche veldslagen en viscerale Star Wars-gevechten ervaren.

Voor meer informatie over Star Wars: The Old Republic, ga naar www.StarWarsTheOldRepublic.com, volg het spel op Twitter op https://twitter.com/swtorof “Like” Star Wars: The Old Republic op Facebook op https://facebook.com/starwarstheoldrepublic.

Over Lucasfilm Ltd.

Lucasfilm Ltd. is een van 's werelds grootste film- en entertainmentbedrijven. Het is een particulier, volledig geïntegreerd entertainmentbedrijf dat in 1971 door George Lucas is opgericht. Naast de activiteiten op het gebied van film- en televisieproductie, kent het bedrijf wereldwijde activiteiten waaronder Industrial Light & Magic en Skywalker Sound, waar de digitale behoeften van de entertainmentindustrie aan visuele effecten en audio post-productie bediend worden; LucasArts, een toonaangevende wereldwijde ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainmentsoftware; Lucas Licensing, waarin de wereldwijde verkoopactiviteiten voor Lucasfilm entertainmenteigendommen beheerd worden; Lucasfilm Animation, die op dit moment inhoud voor film en televisie produceren, waaronder Star Wars: The Clone Wars, een CG-geanimeerde, een half uur durende tv-serie en Lucas Online maakt internet-gebaseerde inhoud voor de entertainmenteigendommen en -bedrijven van Lucasfilm. Bovendien produceert Lucasfilm Singapore digitale geanimeerde inhoud voor film en televisie, evenals visuele effecten voor speelfilms en multi-platform games. Lucasfilm's filmproducties omvatten drie van de 20 grootste box-office hits aller tijden en hebben 19 Oscars en meer dan 60 Academy Award-nominaties ontvangen. Lucasfilm's televisieprojecten hebben 12 Emmy Awards gewonnen. Lucasfilm Ltd. is gevestigd in San Francisco, Californië LucasArts, een Lucasfilm Ltd.-bedrijf, is een toonaangevende wereldwijde ontwikkelaar en uitgever van interactieve entertainmentsoftware voor video-gameconsolesystemen, computers en het internet. LucasArts, gevestigd in San Francisco, Californië, maar ook op het internet op www.lucasarts.com, werd in 1982 door George Lucas opgericht om een interactief element aan zijn visie van een ultramodern, veelzijdig entertainmentbedrijf toe te voegen.

Over BioWare

Het BioWare-label is een divisie van EA, dat hoogkwalitatieve multi-platform rollenspelen, MMO en strategische spelen ontwikkelt, die gericht zijn op emotioneel boeiende, rijke verhalen met onvergetelijke personages en uitgestrekte werelden om te ontdekken. Sinds 1995 heeft BioWare enkele van 's werelds meest bejubelde titels en franchises geschapen, waaronder Baldur's Gate™, Neverwinter Nights™, Star Wars®: Knights of the Old Republic™, Jade Empire™, Mass Effect™ en Dragon Age™. In 2008 werd BioWare overgenomen door Electronic Arts, een toonaangevende wereldwijde uitgever van interactieve entertainment. In 2011 creëerde EA het BioWare-label, tezamen met EA Games, EA Sports en EA Play. BioWare is momenteel actief in zeven locaties over de hele wereld, waaronder Edmonton (Alberta, Canada), Montreal (Quebec, Canada), Austin (Texas), Fairfax (Virginia), San Francisco (Californië), Los Angeles (Californië) en Galway (Ierland).

Ga voor meer informatie over BioWare naar www.bioware.com, of volg ons op Twitter op www.twitter.com/biofeed. Om u aan te sluiten bij miljoenen fans die zich reeds bij de BioWare-gemeenschap hebben geregistreerd, gaat u naar https://social.bioware.com.

Over Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: ERTS) is een wereldleider in digitale interactieve entertainment. De gamefranchises van het bedrijf worden zowel in verpakte producten als online services geleverd via internetverbonden consoles, PC's, mobiele telefoons en tabletten. EA heeft meer dan 100 miljoen geregistreerde spelers en is in 75 landen actief.

In het boekjaar 2011 registreerde EA GAAP een netto-omzet van $3,6 miljard. Met het hoofdkantoor in Redwood City, Californië, is EA bekend om diens alom geprezen, hoogkwalitatieve blockbuster franchises zoals The Sims™, Madden NFL, FIFA Soccer, Need for Speed​​™, Battlefield en Mass Effect™. Meer informatie over EA is te vinden op https://info.ea.com.

BioWare, Mass Effect, Dragon Age en Jade Empire zijn handelsmerken van EA International (Studio & Publishing) Ltd. The Sims en Need for Speed ​​ zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. John Madden, NFL en FIFA zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren en worden met toestemming gebruikt.

LucasArts, het LucasArts-logo, STAR WARS en aanverwante producten zijn, in de Verenigde Staten en/of andere landen, handelsmerken van Lucasfilm Ltd. en/of haar dochterondernemingen. © 2011 Lucasfilm Entertainment Company Ltd. of Lucasfilm Ltd. Alle rechten voorbehouden. BioWare, Mass Effect, Dragon Age en Jade Empire zijn handelsmerken van EA International (Studio & Publishing) Ltd. EA SPORTS, EA, The Sims en Need for Speed ​​zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. John Madden, NFL en FIFA zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren en worden met toestemming gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EA Corporate Communications
Tiffany Steckler, +44 7795 224 191
tsteckler@europe.ea.com
of
IDA Ireland
Thomas McEvoy

Thomas.McEvoy@ida.ie

Deel: ' EA en BioWare klantenservicecentrum in Galway, Ierland '


Lees ook