EA kondigt vijf Blockbuster Games aan voor Apple’s iPad

SCRABBLE, Tetris, Need for Speed SHIFT, Mirror’s Edge en Command & Conquer Red Alert speciaal ontworpen voor iPad en vandaag verkrijgbaar in de App Store

LOS ANGELES--(BUSINESS WIRE)-- 20100404 --

EA Mobile™, een divisie van Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS), heeft vandaag vijf bestsellertitels aangekondigd die direct verkrijgbaar zijn voor Apple’s iPad. Dit zijn SCRABBLE, onder licentie van Hasbro, alleen in de V.S. en Canada, Tetris®, Need for Speed™ SHIFT, Mirror’s Edge en Command & Conquer™ Red Alert™.

“Als een van de meest vooraanstaande uitgevers in de App Store, levert EA vandaag vijf games die profiteren van de unieke mogelijkheden van iPad voor een brede groep gamers, van de beginnende tot de doorgewinterde, en de productintroductie van vandaag is nog maar het begin”, aldus Travis Boatman, Vice President of Worldwide Studios, EA Mobile. “Bij SCRABBLE hebben we bijvoorbeeld dit populaire gezinsspel gemoderniseerd door een leuke, interactieve ‘Party Play’ modus te ontwikkelen. Voor onze fanatiekere fans wordt Need for Speed SHIFT de ultieme totale rij-ervaring. We vinden het fantastisch om tegelijk met de introductie van de unieke iPad nieuwe EA games te kunnen aanbieden."

SCRABBLE biedt spelers een moderne variant op de klassieke woordspelervaring

SCRABBLE voor iPad wordt gespeld als F-U-N! EA Mobile heeft het favoriete kruiswoordspel van de fans gemaakt, met een frisse interface die uniek is ontworpen voor iPad en waarmee spelers de mogelijkheden ‘doorgeven en spelen’ en ‘go solo’ hebben, in portrait- of in landscapemodus. Sociale en multiplayer mogelijkheden stellen spelers ook in staat om vrienden uit te dagen op Facebook of via een lokaal Wi-Fi-netwerk. In de geheel nieuwe “Party Play” modus kunnen tot vier iPhone- of iPod touch-spelers hun apparaten koppelen voor gebruik als privé-letterrekjes om in een handomdraai naadloos hun woorden te kunnen spellen op het iPad “speelbord”. En voor nieuwelingen toont de exclusieve “Teacher Feature” spelers de beste woordkeus voor het vorige spel.

Tetris, de populairste mobiele game aller tijden nu verkrijgbaar op iPad

Ter gelegenheid van 100 miljoen betaalde downloads in 25 jaar wordt de wereldberoemde Tetris game gelanceerd op iPad met geheel nieuwe hoge-resolutie afbeeldingen en exclusieve eigenschappen waaronder de langverwachte D-Pad controls waarmee spelers kunnen spelen op de manier die ze willen en de controle over de game houden. De iPad-versie introduceert ook een geheel nieuwe “Endless” modus voor de unieke uitbreiding op het gebied van het spelen van games. Tetris is een must voor elke iPad-gebruiker.

Need for Speed SHIFT brengt iPad de ware bestuurderservaring

De bekroonde leider in het race-genre, Need for Speed SHIFT vindt snel zijn weg naar de App Store met exclusieve eigenschappen, de mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen, 18 unieke racebanen en een scala van racemodi. De spelers kunnen de adrenaline voelen stromen van een allesomvattende ervaring als zij kiezen uit 28 van de snelste, hotste auto’s en genieten van de op fysica gebaseerde 3D-afbeeldingen die zijn geoptimaliseerd voor iPad. Nieuwe rij-controls omvatten de toevoeging van visuele versnelling en rempedalen, handmatige versnelling en een achteruitkijkspiegel waarin je kunt zien wie er achter je zit. De meest intuïtieve, spectaculaire simulatie-racegame op iPad zal de harten sneller doen kloppen!

Mirror’s Edge brengt spelers een intense, interactieve wereld, alleen voor iPad

EA’s bekroonde actieavontuurgame, Mirror’s Edge, debuteert op iPad met een grafisch rijke, verslavende ervaring en 14 spannende niveaus van ongeëvenaarde 3D-actie. Uniek voor iPad is een mogelijkheid om met meerdere spelers te spelen waarbij een interface met gesplitst scherm wordt gebruikt, waarop spelers face-to-face tegen elkaar strijden in twee spannende modi. Spannende spelletjes waarbij de spelers op muren lopen, langs hellingen omlaag glijden en van het ene naar het andere dak springen terwijl ze vijanden om de tuin leiden bij het najagen van hun missie.

Command & Conquer Red Alert breidt zijn wereld uit op iPad

Met meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht binnen de Command & Conquer franchise, optimaliseert Command & Conquer Red Alert iPad’s Multi-Touch controls, grote scherm en high-fidelity graphics en creëert zo een expansieve ervaring. Drie-vinger multitouch controls laten spelers hun legers selecteren en ermee manoeuvreren, de voorraad beheren en maximaal gebruikmaken van camera-zooming voor het navigeren van slagvelden met fotorealistische beelden. Spelers voeren het commando over eenheden over een breed scala van kaarten en niveaus met verschillende omgevingscondities die meer lagen van strategische diepte toevoegen. Spelers kunnen vrienden uitdagen in de Head-to-Head multiplayermodus via Wi-Fi en Bluetooth tussen iPad- en iPhone-toestellen.

SCRABBLE, Tetris, Need for Speed SHIFT, Mirror’s Edge en Command & Conquer Red Alert voor iPad zijn verkrijgbaar bij de App Store of op www.itunes.com/appstore.

Naast deze vijf titels die speciaal zijn ontworpen voor iPad, hebben gamers toegang tot meer dan 40 EA titels die reeds in de App Store voor iPhone en iPod touch beschikbaar zijn. Elke eerder gekochte iPhone of iPod touch game kan draaien op iPad in zijn oorspronkelijke grootte of kan worden uitgebreid zodat hij het iPad scherm kan vullen. Alle games zullen in Europa verkrijgbaar zijn en de wereldwijde lancering van iPad zal later deze maand plaatsvinden. Bezoek voor informatie over de prijzen van alle EA Mobile games www.eamobile.com.

OPMERKING VOOR REDACTEUREN: Videobeelden van deze speciaal ontworpen EA games voor iPad en andere video van uitzendkwaliteit (waaronder uitgebreide soundbites) zullen beschikbaar zijn op zaterdag 3 april en maandag 5 april. Zie hieronder voor de coördinaten.

AMERIKAANSE SATELLIETINFORMATIE

   

Zaterdag 3 april 2010

Maandag 5 april 2010

Maandag 5 april 2010

Alleen gamebeelden

 

Interview/Game/Broll

Interview/Game/Broll

10:00 AM - 10:15 AM, ET

 

4:00 AM - 4:15 AM, ET

10:00 AM - 10:15 AM, ET

(7:00 AM -7:15 AM, PT)

 

(1:00 AM - 1:15 AM, PT)

(7:00 AM - 7:15 AM, PT)

 

 

Coördinaten voor alle feeds

 

Galaxy 3C, Trans. 21, C-Band

Downlinkfrequentie: 4120 H Audio 6.2/6.8;Trouble # voor alle feeds: 310.287.3800

EUROPESE SATELLIETINFORMATIE

 

1e feed:

2e feed

Datum: 5 april 2010

Datum: 5 april 2010

Tijd: 08:00-08:15 GMT

Tijd: 12:00-12:15 GMT

 

Coördinaten voor beide feeds

Satelliet: Eutelsat W2A-B1 CH.4 Downlinkfrequentie: 11,023.00 Horizontal QPSK

Symbol Rate: 5.632 FEC : 3/4 Kleur: PAL Pactv Ref: 165.228 & 165.230

 

Uplink: Arqiva London +44 (0) 1962 823030 - Arqiva Ref 5-11557 & 5-11558

Ook beschikbaar als BT Tower van Pacific Television Center's PTC 1

 
Uitzenders in het Verenigd Koninkrijk kunnen Pactv London bellen voor aanvullende refeeds via Tower. +44.207.702.1427

Over SCRABBLE

Het kruiswoordpuzzelmerk SCRABBLE, dat als sinds 1948 als gezinsfavoriet geldt, heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen scrabblespelen verkocht sinds het meer dan 60 jaar geleden op de markt kwam. Vandaag de dag worden er tussen de een en twee miljoen SCRABBLE games per jaar verkocht in Noord-Amerika en is het spel in Amerika te vinden in een op de drie huizen. Via een alliantie tussen Hasbro en Electronic Arts (EA) in 2007, is SCRABBLE ook terechtgekomen op digitale gaming platforms waaronder mobiele telefoons, iPad, iPhone, iPod, iPod touch, Facebook en Pogo.com, EA’s populaire online gamingbestemming.

Over het merk Tetris®

Het merk Tetris® behoort tot de meest vooraanstaande en zich meest onderscheidende merken videogames en franchises ter wereld. In het 25-jarig bestaan van de game hebben honderden miljoenen spelers het Tetris-effect ervaren. Het Tetris-spel, dat wereldwijd geliefd is bij mensen van alle leeftijden en alle culturen, blijft een van de meest bekende videogames ter wereld ooit. Uitgebracht op meer dan 30 gaming-platforms en vertaald in meer dan 50 talen, is en blijft het Tetris-spel het spel dat altijd en overal kan worden gespeeld! Tetris Holding, LLC is eigenaar van de Tetris-rechten wereldwijd en The Tetris Company, LLC is de exclusieve licentiehouder. The Tetris Company licentieert en beheert via zijn agent Blue Planet Software, Inc., het intellectuele eigendomsrecht en de franchise van Tetris wereldwijd. Vandaag de dag blijft Blue Planet Software met licentiehouders werken aan het leveren van topkwaliteit Tetris-producten die relevant, leuk en uitdagend zijn voor de miljoenen spelers. Bezoek voor de meest recente informatie over het merk Tetris-producten www.tetris.com.

Over Hasbro

Hasbro (NYSE:HAS) is wereldwijd marktleider op het gebied van vrijetijdsbestedings- en ontspanningsproducten voor kinderen en gezinnen. Hiertoe behoren het ontwerp, de productie en het op de markt brengen van games en speelgoed van traditioneel tot high-tech. Zowel internationaal als in de V.S. bieden de merken en producten PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, TIGER, CRANIUM en WIZARDS OF THE COAST de hoogste kwaliteit en de meest gewaardeerde speelervaringen ter wereld. ©2009 Hasbro, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Over EA Mobile

EA Mobile™ is de meest vooraanstaande uitgever ter wereld op het gebied van draadloos entertainment met bekroonde games zoals Tetris®, Bejeweled®, The Sims™ en Need for Speed™. De portefeuille van EA Mobile omvat ook vrijetijdsgames die zijn gebaseerd op het samenwerkingsverband van het bedrijf met Hasbro, Inc. waaronder MONOPOLY, YAHTZEE en SCRABBLE (in de V.S. en Canada) alsmede populaire sportgames van het merk EA SPORTS™, waaronder Madden NFL Football, FIFA Soccer en NASCAR®. EA Mobile ontwikkelt games voor meerdere mobiele platforms waaronder mobiele telefoons, smartphones, de iPhone™, iPad™ en iPod®. Bezoek voor meer informatie over EA Mobile www.eamobile.com.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), gevestigd in Redwood City, Californië, is wereldwijd marktleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf, dat is opgericht in 1982, ontwikkelt, publiceert en distribueert wereldwijd interactieve software voor spelcomputers, pc’s, draadloze apparaten en internet. Electronic Arts brengt zijn producten op de markt onder vier merknamen: EATM, EA SPORTSTM, EA MobileTM en POGOTM. In het boekjaar 2009 heeft EA een netto-omzet van $4,2 miljard geboekt conform US GAAP en zijn er van 31 titels meer dan één miljoen exemplaren verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.ea.com. Meer informatie over de producten van EA en de volledige tekst van persberichten zijn te vinden op internet op het adres https://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO, Need for Speed, Mirror’s Edge en Command & Conquer zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de V.S. en/of andere landen. Tetris is een gedeponeerd handelsmerk van Tetris Holding, LLC. SCRABBLE is een handelsmerk van Hasbro in de V.S. en Canada en wordt met toestemming gebruikt. iPad, iPhone en iPod zijn handelsmerken van Apple Inc. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Foto’s/Multimedia Gallery beschikbaar: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6236656〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
EA Corporate Communications
Holly Rockwood, 650-628-7323
hrockwood@ea.com
of
Sparkpr voor EA Mobile
Candace Locklear, 415-321-1876

clocklear@sparkpr.com

Ticker_symbol NASDAQ:ERTS
ISIN US2855121099

Deel: ' EA kondigt vijf Blockbuster Games aan voor Apple’s iPad '


Lees ook