Ingezonden persbericht

EADiM partner in Europees e-Learning project Cross Media

UTRECHT, 20030219 -- De European Academy of Digital Media gaat samen met partners in Duitsland, Griekenland, Finland en Oostenrijk een e-learning cursus opzetten voor cross media. Het project, X-Melina, is goedgekeurd door door het opleidingsprogramma voor de vakmensen van de Europese audiovisuele-programma-industrie Media Plus.

Cross media
Steeds vaker komt het voor, dat in media producties meerdere media worden gebruikt. Hoewel technologie hierbij een grote rol speelt, is ook het verzorgen van de communicatie en van content belangrijk. In het project X-Melina (X-Media for Education and Learning with New Technology Aspect) maken de deelnemers kennis met alle aspecten van cross media. De e-learning cursus is bedoeld voor professionals actief op het gebied van uitgeverij, omroep en nieuwe media, die cross-media projecten opzetten en begeleiden..

Een nieuwe manier van leren
De cursus is gebaseerd op blended learning en bestaat uit een combinatie van een e-learning cursus, een workshop, een examen en een projectopdracht. De deelnemers doorlopen eerst 30 modules van een e-learning cursus via Internet, gaan daarna naar een van de workshops in Athene (Griekenland), Salzburg (Oostenrijk) of Tampere (Finland) en leggen daarna een examen af; de cursus wordt afgesloten met een projectopdracht. De cursus neemt ca. 3 maanden in beslag. Heeft een deelnemer de cursus met succes doorlopen, dan ontvangt hij/zij een certificaat. In totaal zullen er via Internet 135 modules beschikbaar komen, die alle aspecten van cross media afdekken. Bestudering van een module vergt ca. 30 minuten. De modules worden in het Engels en Duits beschikbaar gesteld.

Consortium
Het consortium bestaat uit EADiM - European Academy of Digital Media (Nederland), MFG Medienentwickelung Baden Wurttemberg (Duitsland), ICNM - International Center for New Media (Oostenrijk), Tampere School of Art and Technology (Finland) en wordt geleid door de Griekse uitgeverij Conceptuum. EADiM, een organisatie met 80 leden in 25 Europese landen, zal de auteurs en workshopleiders leveren. X-Melina wordt ondersteund door het opleidingsprogramma voor de vakmensen van de Europese audiovisuele-programma-industrie Media Plus met meer dan 750.000 euro.

Geïnteresseerden in deelname aan de e-learning cursus kunnen informatie aanvragen bij: eadim@electronicmediareporting.nl.

Deel: ' EADiM partner in Europees e-Learning project Cross Media '
Lees ook