Ingezonden persbericht

EasyEverything tekent opnieuw voor PSINet

Hoofddorp, 20 september
PSINet en easyEverything hebben een verlenging van hun overeenkomst getekend. Het nieuwe achttienmaandencontract heeft een waarde van 2.3m per jaar, en betekent dat PSINet Europe doorgaat met het leveren van connectivity en webhosting aan alle 21 easyEverything-internetcafs in Europa.

Sinds het eerste easyEverything-internetcaf werd geopend in London Victoria, heeft easyEverything grote hoeveelheden bandbreedte gekocht. Doel hiervan is om er zeker van te zijn dat klanten applicaties en services geleverd krijgen met een snelheid en beschikbaarheid die in andere internetcafs niet aanwezig is. easyEverything heeft als ISP gekozen voor PSINet Europe, die door haar gecentraliseerde netwerkinfrastructuur kan voorzien in de multinationale spreiding van easyEverything's cafs in Europa.

De infrastructuur is gebaseerd op zeer snelle realtime-verbindingen tussen de cafs en de door PSINet gehoste omgeving. Dit tegen acceptabele kosten en zonder verlies van kwaliteit en datatransfer. PSINet Europe's proprietary netwerk geeft easyEverything de beschikking over koppelingen met zogenaamde PVCs (Permanent Virtual Circuits), waarmee een snelle, veilige en gecentraliseerde infrastructuur te bouwen is.

Om de infrastructuuroplossing - die volledig is uitbesteed aan PSINet - zo betrouwbaar mogelijk te maken, wordt gebruikgemaakt van PSINet's hostingcenters in zowel Amsterdam als Londen en wordt ieder cybercaf aangesloten via volledig redundante PTT-verbindingen. Waar mogelijk worden twee verschillende leveranciers gebruikt voor de zogenaamde 'local loop'. Een ander aspect in de dienstverlening aan easyEverything is de toepassing van priorisatie van IP-verkeer: dit laat toe dat op een gegeven moment de meest kritische applicatie voorrang krijgt. Het verhoogt de betrouwbaarheid van de oplossing, omdat er op hetzelfde tijdstip veel verschillende applicaties tegelijkertijd draaien op verschillende plaatsen.

Over PSINet Europa
PSINet Europa is in 1997 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Geneve, Zwitserland. Het bedrijf is een leidende leverancier op het gebied van internet en IT-oplossingen. PSINet Europa biedt hostingoplossingen, een wereldwijde eCommerce-infrastructuur, end-to-end IT-oplossingen en een volledige suite van retail en wholesale internetservices. Deze diensten worden geleverd via een door PSINet beheerd eigen fibernetwerk, webhosting en switching faciliteiten. Volledige dochterondernemingen zijn gevestigd in Oostenrijk, Belgi, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Itali, Nederland, Spanje, Zwitserland en Groot-Brittanni. PSINet Europa heeft 770 werknemers en exploiteert vijf Europese hostingcenters. Het is een onafhankelijke dochteronderneming van PSINet Inc., met hoofdkwartier in Ashburn, Virginia USA, dat momenteel internetservices levert in meer dan 900 grootstedelijke gebieden in meer dan twintig landen op vijf continenten.

Voor meer informatie
Brodeur Worldwide
Aleksandra Andjelic
0344 67 73 50
aandjelic@nl.brodeur.com

PSINet
Ron Happel
023 569 98 00
happelr@psi.com

Deel: ' EasyEverything tekent opnieuw voor PSINet '
Lees ook