EASYNET

Easynet opent haar negende datacenter in Europa

PERSBERICHT
Easynet opent haar negende datacenter in Europa

7250 m2 nieuw datacenter in Londen om in de toenemende vraag naar co- location en hosting service te voorzien

Londen, 12 juli 2001 - Easynet, pan-Europees Internet Service Provider en telecommunicatie onderneming, heeft de opening van haar tweede datacenter in Londen aangekondigd. Het bedrijf heeft 55 mln gulden geïnvesteerd in de bouw van het nieuwe 7250 m2 grote datacenter op Brick Lane 1 vlakbij City of London. Door opening van het nieuwe datacenter kan Easynet nog beter voorzien in de toenemende vraag naar co-locatie en managed hosting diensten.

Het bedrijf had al acht datacenters, verspreid over Europa, waaronder een Nederlands datacenter in Hoofddorp. Door de opening van 1 bricklane(tm) wordt de positie van Easynet op de Europese markt verder versterkt. Easynet's hoge-capaciteits netwerk, dat verspreid ligt over West-Europa, voorziet in snelle nationale en internationale internetverbindingen in meer dan 250 Europese steden.

In het nieuwe datacenter zijn de laatste trends op het gebied van techniek en structurele opbouw van datacenters doorgevoerd. Dit maakt het datacenter niet alleen uniek in Europa, maar hierdoor wordt de klanten van Easynet optimale garantie, zekerheid en service geboden.

16)'Met de opening van het datacenter is het aanbod van diensten van Easynet aangaande de trend van de toenemende vraag naar outsourcing van IT-infrastructuur verder uitgebreid' aldus David Rowe, CEO Easynet.' We zijn nu marktleider in de Europese hosting en co-locatiemarkt'.

Ook in Nederland timmert Easynet met haar diensten op het gebied van hosting hard aan de weg. 'We zien een stijgende belangstelling in de markt voor onze hostingservices,'zegt Arjen Berendsen, Managing Director Easynet Nederland. 'Steeds meer bedrijven worden zich ervan bewust dat een veilige omgeving essentieel is voor een snelle, goed functionerende website, of deze nu op een eigen server staat of op een gedeelde server bij een ISP. Ons datacenter in Hoofddorp voorziet hierin'.

Easynet is een pan-Europese Internet Service Provider. Het bedrijf is opgericht in 1994 en is op dit moment actief in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Italië, Zwitserland en Nederland. Easynet staat genoteerd op de beurs van Londen (ESY). Met een sterke focus op de zakelijke markt, biedt Easynet een complete productportfolio op het gebied van Webhosting, Internetconnectiviteit en Solutions. De diensten van Easynet omvatten onder meer consultancy, installatie, configuratie en technische ondersteuning. Naast een breed scala standaard producten en diensten, biedt Easynet 'tailor-made' oplossingen. Begin dit jaar is het bedrijf uitgeroepen tot 'Best European ISP' tijdens de ISPA Internet Awards 2001 in Londen. Easynet Group Nederland B.V. is eind 1999 opgericht en maakt deel uit van de Internationale Easynet Group. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp, hier bevindt zich ook het Nederlandse datacenter.

Voor meer informatie over Easynet kunt u contact opnemen met: Lensink van Berkel Communicatie - Ans de Boer - 033 422 00 80 Easynet Group Nederland B.V. - Wendy Böhm - 023 88 000 88

12 jul 01 09:43

Deel: ' Easynet opent haar negende datacenter in Europa '
Lees ook