Gemeente Utrecht

Op avontuur in de natuur; Ecokids van start op alle Stadsboerderijen

Vogelnestkastjes timmeren, de boerderijdieren verzorgen en zeep en shampoo maken van natuurlijke materialen; dat zijn enkele activiteiten voor kinderen die binnenkort onder de noemer 'Ecokids' op alle Stadsboerderijen van start gaan. Doel van Ecokids is kinderen tussen 8 en 11 jaar te laten genieten van de natuur in de stad door middels van speelse en spannende activiteiten op de boerderij en in het park.

Op de Stadsboerderijen de Koppel, de Gagel, Transwijk en Griftsteede gaan maximaal tien kinderen onder begeleiding van twee boerderijmedewerkers met elkaar op avontuur in de natuur. Op elke bijeenkomst staat een andere activiteit centraal. Voorop staat dat de kinderen plezier beleven en zich lekker kunnen ontspannen na een drukke schooldag.

Planning
Tussen maart en de zomervakantie zijn er acht bijeenkomsten voor Ecokids gepland. Uitgezonderd de schoolvakanties zijn de bijeenkomsten één keer in de twee weken. De tijdstippen en data verschillen per boerderij. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur en er zal een bijdrage van 0,50 eurocent per keer worden gevraagd. Van de kinderen wordt verwacht dat ze alle keren komen.

Op Stadsboerderij De Gagel komen de Ecokids vanaf 13 maart op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur bij elkaar. Op Stadsboerderij Transwijk vanaf 6 maart op donderdagmiddag van 15.30-17.00 uur.
Op Stadsboerderij De Koppel vanaf 2 april op woensdagmiddag van 13.30-15.00 uur.
Op Stadsboerderij Griftsteede vanaf 26 maart op woensdagmiddag van 14.00-15.30 uur.

Aanmelden voor 25 februari
Ouders kunnen hun kinderen via een inschrijvingsformulier tot 25 februari aanmelden voor Ecokids. De formulieren zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van de groep Natuur- en Milieucommunicatie, 030 - 286 84 48.

Deel: ' Ecokids van start op alle Stadsboerderijen in Utrecht '
Lees ook