Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Economize BV en Cataloga samen
in oplossingen voor e-Procurement

Veenendaal, 17 September 2001 - Economize B.V., gespecialiseerd in consultancy en oplossingen voor B2B e-Procurement, heeft een exclusieve distributie-overeenkomst gesloten met Cataloga Ltd., Europees marktleider op het gebied van Catalog Management software. Overeengekomen is dat Economize de oplossingen van Cataloga gaat leveren en implementeren in de Benelux.

CatTrade van Cataloga is een logische aanvulling op de bestaande producten en diensten van Economize. Daardoor kunnen nu uit één hand volledig schaalbare oplossingen worden aangeboden voor zowel de inkoop- als verkoopzijde van e-Procurementsystemen.

Economize levert in de Benelux consultancy-diensten en systeemontwikkeling aan grote gebruikers en toeleveranciers van e-Procurementsystemen. Het bedrijf werkt op dit gebied al geruime tijd nauw samen met andere software-leveranciers op het gebied van e-Procurement, zoals Ariba. Door integratie van de Cataloga software-oplossing kan Economize nu een volledige oplossing bieden op het gebied van 'supplier enablement'-catalogi en contentbeheer.

Cataloga opent met deze overeenkomst voor haar producten en services de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markten.

De CatTrade-applicatie stelt leveranciers in staat om op eenvoudige en snelle wijze elektronische catalogi te produceren en onderhouden en daarmee aan te sluiten op de snel groeiende gemeenschap van elektronische 'buyers'. Het systeem stelt leveranciers in staat om in directe verbinding met hun belangrijke klanten, 'tailormade' catalogi te produceren, onderhouden en valideren en deze vervolgens automatisch op te nemen in de inkoopsystemen van de klanten. Hierdoor wordt een efficiënte en foutloze afhandeling van elektronische transacties bevorderd en daarmee de liquiditeit van de leverancier vergroot.

"Het partnership met Cataloga vormt een perfecte aanvulling op de dienstverlening naar onze klanten en prospects", aldus Louis Engbersen, algemeen directeur en medeoprichter van Economize. "Met de gebundelde Ready-to-Trade methodologie kunnen we nu tevens een volledige en schaalbare oplossing bieden voor contentbeheer en catalogmanagement aan zowel inkopende als verkopende partijen in het Business-to-Business segment".

"CatTrade vormt een belangrijke schakel in het vitale process van 'supplier adoption' bij elke e-Procurement toepassing", aldus Vin Murria, CEO van Cataloga. "Het partnership met Economize verzekert ons van verdere penetratie in de Europese markt en verstevigt tevens onze positie als Europa's marktleider op het gebied van content- en catalogmanagement".

Over CatTrade
Cattrade is een 'hosted' applicatie die leveranciers in staat stelt om elektronische catalogi te vervaardigen, product- en prijsinformatie te onderhouden, koopgedrag te analyseren en klantcontracten te beheren. De gegevens blijven hierbij volledig onder eigen beheer van de leverancier en kunnen vervolgens automatisch worden gepubliceerd naar alle mogelijke e-Procurementsystemen van hun afnemers. Met toegang tot hetzelfde systeem, kunnen deze klanten vervolgens op eenvoudige wijze online de juistheid en volledigheid van de catalogi verifiëren en daarna direct beschikbaar maken in hun inkoopsysteem.

Over Economize B.V.
Economize is een e-Business services organisatie voor consultancy en systeemontwikkeling en gespecialiseerd in e-Procurement en leveranciersprocessen. Economize werd in augustus 2000 opgericht en richt zich met name op grote gebruikers van e-Procurementsystemen en hun leveranciers. Daarnaast is Economize oprichter van de portal "connect2buyer.com" die is bedoeld om zowel de 'buyer' als de leverancier te informeren en ondersteuning te bieden bij de aansluiting aan inkoopsystemen en marktplaatsen. Meer informatie over Economize is te vinden op www.economize.nl.

Over Cataloga
Cataloga is Europa's toonaangevende leverancier op het gebied van e-Catalog Management, en is gespecialiseerd in de levering van software voor het ontwikkelen en beheren van catalogi voor elektronische inkoopsystemen en marktplaatsen. Cataloga werkt samen met organisaties die inkoopsystemen en marktplaatsen implementeren om het proces van 'supplier adoption' te versnellen en kwalitatief hoogwaardige catalogi te produceren. Het bedrijf biedt leveranciers de hulpmiddelen voor de ontwikkeling, het onderhoud en distributie van 'Ready-to-Load' elektronische catalogi in alle mogelijke elektronische formaten naar alle operationele gesloten en openbare marktplaatsen. Cataloga werkt hierbij samen met inkopers en marktplaatsen zoals Sainsbury's, Messier Dowty and Tejari en heeft aan de leverancierszijde klanten als Corporate Express, Idem en ARCO. Meer informatie over Cataloga is beschikbaar op www.cataloga.com

Voor meer informatie

Economize BV
Louis Engbersen, algemeen directeur
Telefoon: 0318 545700
E-mail: l.engbersen@economize.nl

Deel: ' Economize BV sluit overeenkomst met Cataloga Ltd. '
Lees ook