Milieukeur

ECOSTYLE-PRODUCTEN MET MILIEUKEUR ZORGEN VOOR EEN GEZONDE GROENE BODEM

Vanaf 24 januari 2000 mag op een aantal producten van het friese bedrijf ECOstyle het Milieukeurlogo gevoerd worden. Het Milieukeurcertificaat wordt officieel uitgereikt aan de directeur van ECOstyle, de heer A.J. Zwart, tijdens de Vakbeurs voor de TuinBranche 2000 in de Jaarbeurs te Utrecht. Het certificaat wordt uitgereikt door door de heer A.F.N. Mascini, directeur van Stichting Milieukeur. Milieukeur op een product betekent dat al het mogelijke is gedaan om water, lucht en bodem te ontzien. Bij meststoffen (voor gebruik in huis en tuin) houdt dit in, dat het product voor 100% uit organische meststoffen moet zijn samengesteld (zonder minerale toevoegingen). Bovendien zijn er strenge eisen gesteld aan de eventuele aanwezigheid van zware metalen in de meststoffen. Daarnaast moet ook de verpakking van recyclebaar materiaal zijn gemaakt.

Wij zijn bijzonder trots dat we als eerste in Nederland Milieukeur op een aantal van onze meststoffen mogen voeren, aldus de heer Zwart van ECOstyle. ECOstyle loopt al jaren voorop in het milieuvriendelijk tuinieren en Milieukeur is daarom dè beloning voor onze inzet. De heer Mascini, directeur van Stichting Milieukeur, vult aan: Met Milieukeur op ECOstyle-producten is een nieuwe stap gezet in zichtbaar maken van Milieukeur in de consumentenmarkt. Milieukeur is het keurmerk voor milieukwaliteit, voor zowel de consument als de producent.

ECOstyle BV
ECOstyle is marktleider op het gebied van meststoffen in Nederland met een marktaandeel van ruim 36%. Het bedrijf is gespecialiseerd in het biologische tuinieren en levert via de tuinvakhandel een compleet assortiment 100% biologische producten voor huis en tuin. ECOstyle heeft jarenlange ervaring op het gebied van het zoeken naar biologische oplossingen en middelen voor vraagstukken en problemen op groengebied. Het motto van ECOstyle is: Biologisch tuinieren met het oog op de toekomst. Een leefbare toekomst.

Milieukeur
Milieukeur wordt beheerd door een onafhanke-lijke organisatie waarin consumenten- en milieu-organisaties, producenten, detailhandel en overheid deelnemen. Hierdoor kunnen producten met Milieukeur rekenen op een breed maatschappelijk draagvlak. Bovendien garandeert de onafhankelijk keuring van de producten de zekerheid dat producten met Milieukeur beter zijn voor het milieu. Milieukeur staat nog niet op alle producten, maar het worden er wel steeds meer. Momenteel is Milieukeur te vinden op diverse producten van schoenen tot brandblussers en van aardbeien tot varkensvlees.

Deel: ' ECOstyle-producten met milieukeur zorgen voor gezonde bodem '
Lees ook