Foster Parents Nederland

Ecuador vreest voor vulkaanuitbarsting

De vulkaan Guagua Pichincha, acht kilometer ten westen van de Ecuadoraanse hoofdstad Quito vertoont sinds enkele weken een toenemende activiteit. Er worden regelmatig trillingen geconstateerd en kleine uitbarstingen van stoom, gas en rotsblokken uit de krater zijn zichtbaar vanuit Quito.

Op woensdag 29 september werden de straten, huizen en auto's van Quito bedekt met een witte laag vulkanische as, als gevolg van een korte, kleine uitbarsting. Veel mensen kregen hierdoor ademhalingsmoeilijkheden. Deskundigen vrezen een grotere uitbarsting van de vulkaan op korte termijn en drie dorpen zijn inmiddels geëvacueerd.

De werkgebieden van Foster Parents Plan/PLAN International in Ecuador bevinden zich in Quito, Guayaquil, en in de provincie Bolivar. Daarnaast werkt PLAN-Ecuador in Loja, Austro, Manabi en Daule.

Volgens Joaquim Segurado van PLAN-Ecuador heeft de huidige situatie vooralsnog geen invloed op de lopende programma's, maar er is alvast een noodplan voor evacuatie opgesteld. Afhankelijk van de windrichting zouden namelijk gebieden tot honderden kilometers verwijderd van de vulkaan de gevolgen van een uitbarsting kunnen ondervinden.

De laatste grote uitbarsting van Guagua Pichincha was in 1660.

Bezoek aan Ecuador
Foster Parents die van plan zijn een bezoek te brengen aan hun Foster Parentkind in Ecuador (alle gebieden) dienen vooraf contact op te nemen met Foster Parents Plan in Nederland voor een laatste update over de situatie. Tel: 020-5495 555

Zoekwoorden:

Deel: ' Ecuador vreest voor vulkaanuitbarsting '
Lees ook