Foster Parents Nederland


Ecuador weer getroffen door vulkaanuitbarsting

Het binnenland van Ecuador is opnieuw getroffen door een vulkaanuitbarsting. Na de eruptie begin november bij het stadje Baños, zijn vrijdag 26 november Quito en omgeving bedolven geraakt onder een dikke laag vulkaanas van twee centimeter uit de vulkaan GuaGua Pichincha..

De burgemeester van de hoofdstad Quito zegt te vrezen voor nog meer asregens. Dan kan er zelfs een aslaag van tien centimeter ontstaan. Ook is de kans toegenomen dat het tot een lava-uitbarsting komt, omdat er door de explosies nauwelijks nog blokkades zijn die de lava kunnen tegenhouden. Er is ruim een half miljoen ton vulkaanas op Quito en omgeving neergedaald, ook op de plaatsen in Quito en omgeving waar Foster Parents Plan/Plan International actief is.

Scholen en universiteiten zijn dagenlang stilgelegd en Quito International Airport was bijna een week gesloten. Verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen hebben dagenlang geen vluchten uitgevoerd naar Ecuador, andere hebben geprobeerd op de kustplaats Guayaquil te vliegen.

Medewerkers van Foster Parents Plan/ Plan International in Ecuador wijzen erop dat het onmogelijk is Foster Parent-kinderen in Quito en Bolivar te bezoeken en dat vervoer in het gehele land problematisch is.

Brieven en pakketjes zullen door de problemen aanzienlijk langer onderweg zijn dan normaal.

last updated: 06/12/99

Deel: ' Ecuador weer getroffen door vulkaanuitbarsting '
Lees ook