EDGE entertainment lokt jongeren theater in via enter-T-ment


EDGE entertainment bekent kleur

HOORN, 20070305 -- EDGE entertainment houdt zich bezig met theater, muziek en film. In 2005 heeft EDGE entertainment onderzoek gedaan onder 450 jongeren om te inventariseren hoe ze staan tegenover theater. Er werd hen gevraagd naar hun mening en ideen over culturele initiatieven in de regio. Deze zijn goed, maar voor de uitvoering en vormgeving van een project wordt er te weinig naar jongeren zelf geluisterd. EDGE entertainment heeft hierop gereageerd door samen met jongeren te werken aan het theaterstuk Lastig! (seizoen 2005-2006). Dit seizoen gaat EDGE entertainment een stap verder door niet alleen theater aan te bieden, maar een hele enter-T-ment avond.

enter-T-ment

Ondanks het succes van Lastig! vond EDGE entertainment dat er te weinig jongeren naar het theater zijn gekomen. Vandaar dat er dit jaar besloten is om niet alleen een theaterstuk met een dansgroep als voorprogramma aan te bieden, maar om er een hele entertainment avond van te maken. Vandaar de naam 'enter-T-ment'. Zo ziet men ook gelijk waar de organisatie EDGE entertainment voor staat. Dit alles had niet tot stand kunnen komen zonder de steun van Stichting Netwerk. De voorstelling is te zien in Hoorn, Andijk, Amsterdam, Heerhugowaard, Utrecht, Hilversum en Zaandam.

EDGE entertainment wil naast haar theatergroep ook (beginnende) rap-, zang- en dansgroepen op het podium plaatsen. Op deze manier wil de organisatie meer jongeren het theater in krijgen. Ze komen wellicht dan vooral voor de artiesten, maar krijgen zo ook een stuk cultuur (theater) mee. EDGE entertainment hoopt dat jongeren door het zien van het theaterstuk Mc's en Wannabees zullen inzien dat theater niet suf is en voortaan vaker theaters zullen bezoeken.

De artiesten

De artiesten van de avond zijn o.a. EDGE theater (theaterstuk Mc's en Wannabees), T-Nice (rap en zang), Zanillya (rap en spoken word), Tabitta (r&b/ pop/ rock) en TK-Jive (rapgroep). Voor meer artiesten kan men kijken op de website (www.EDGE-entertainment.nl). Doordat de show anderhalf uur duurt, is het niet mogelijk om alle artiesten op n avond te laten optreden, vandaar dat er wordt gerouleerd, maar EDGE theater is uiteraard wel bij alle shows aanwezig.

Treatment theaterstuk Mc's en Wannabees:

"Mc's en Wannabees is een leerrijk verhaal over jonge mensen die het willen maken, maar de essentie van vriendschap hierbij uit het oog verliezen. Allemaal jagen ze rijkdom en succes na, maar het ware gevecht wordt gestreden in hun eigen 'ik'. Een oude ruzie is een obstakel op hun pad naar succes. Wat maakt hen zo verschillend en wat hebben ze nog meer gemeen, behalve deze vete? Zijn jongens als het gaat om naam maken in de muziekwereld echt harteloos of kunnen de meisjes er ook wat van? Zijn jongens wat dat betreft echt alleen maar players en de meisjes de sletjes? Of is het een spel waarbij beide geslachten gebruik maken van elkaars diensten? Niet elke vraag heeft een antwoord, maar bijna alle antwoorden zorgen voor nog meer vragen. Heb je nog vragen? Kom en laat jouw vragen beantwoorden."

Stichting Netwerk

Ook dit jaar heeft EDGE entertainment mogen genieten van de samenwerking met Stichting Netwerk en Manifesto. Zonder hun steun was het niet mogelijk geweest om het project enter-T-ment te organiseren. De premire zal dan ook plaatsvinden in Manifesto, ht pop/ cultuurcentrum van Hoorn.

De premire is op dinsdag 10 april 2007 om 20.00u te Manifesto.
De kaartjes voor deze dag kosten 10,- en met korting is dat 9,-. Deze zijn te bestellen via www.manifesto-hoorn.nl of via 0229-249839. Voor de volledige speel- en prijslijst, kunt u terecht op www.EDGE-entertainment.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Genic (genic@edge-entertainment.nl)


Deel: ' EDGE entertainment lokt jongeren theater in via enter-T-ment '
Lees ook