EDS

EDS en MCI WorldCom gunnen elkaar outsourcingscontracten

EDS en MCI WorldCom gunnen elkaar outsourcingscontracten ter waarde van $ 12,4 miljard

Maarssen, 26 oktober 1999. EDS en MCI WorldCom hebben besloten om met elkaar outsourcingscontracten af te sluiten voor een gezamenlijke waarde van $ 12.4 miljard. De twee overeenkomsten zijn het gevolg van een strategische samenwerking, die de ondernemingen in februari van dit jaar wereldkundig hebben gemaakt.

MCI WorldCom zal een belangrijk deel van haar IT beheer uitbesteden aan EDS.
EDS wordt onder meer verantwoordelijk voor het IT-beheer van de verwerkingscentra van MCI WorldCom, die over een groot aantal locaties in de hele wereld verspreid zijn. De waarde van het contract bedraagt $ 6,4 miljard. Ongeveer 1.300 medewerkers van MCI WorldCom zullen in dienst van EDS treden. Met de overeenkomsten is een looptijd van tien jaar gemoeid, plus één jaar voor de opstartperiode.

EDS zal een deel van haar wereldwijde netwerkoperatie outsourcen naar MCI WorldCom. Het gaat met name om het runnen van het netwerk, netwerkbeheer, en -engineering. De waarde van dit contract bedraagt zo'n $6 miljard, terwijl 1.000 medewerkers op den duur over zullen gaan naar MCI WorldCom.

'EDS en MCI WorldCom hebben nauwkeurig bekeken hoe we onze samenwerking dusdanig kunnen structureren, dat deze voordelen oplevert voor zowel beide ondernemingen als voor onze opdrachtgevers', stelt Dick Brown, voorzitter en CEO van EDS. 'Deze samenwerking is een goede stap op weg naar het realiseren van onze strategische doelstellingen'.

John Sidgmore, vice voorzitter van MCI WorldCom stelt: 'Deze overeenkomsten stellen onze ondernemingen in staat om te groeien in onze core businesses en om de dienstverlening wereldwijd uit te breiden. Beide ondernemingen zijn nu beter gepositioneerd om hun opdrachtgevers te ondersteunen met een hoogwaardige communicatie-infrastructuur en IT-dienstverlening.'

In april 1999 verwierf EDS al, voor een bedrag van $ 1,65 miljard het in systeemintegratie gespecialiseerde Systemhouse van MCI WorldCom. Als gevolg van deze overeenkomst traden 9.000 Systemhouse medewerkers in dienst van EDS.

OVER MCI WORLDCOM

MCI WorldCom is een toonaangevend, wereldwijd opererend telecombedrijf. Het bedrijf is beursgenoteerd en behaalde in het boekjaar 1998 een omzet van $ 30 miljard. MCI WorldCom telt ruim 75.000 medewerkers die in meer dan 65 landen actief zijn. Kenmerkend voor het bedrijf is het eigen wereld-omspannende glasvezelnetwerk. Op basis van het netwerk levert MCI WorldCom wereldwijd voice-, data- en Internetdiensten.

OVER EDS

EDS is wereldwijd toonaangevend op het gebied van IT-dienstverlening. Het bedrijf is actief in consultancy, systeemontwikkeling, systeembeheer, systeemintegratie, outsourcing en procesbeheer. In 1998 realiseerde het bedrijf met 110.000 medewerkers een omzet van bijna $ 17 miljard.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Reed Byrum - EDS
(+1) (972) 605-6790

reed.byrum@eds.com

MCI WorldCom
News Media: Linda Laughlin
(+1) 800-644-NEWS

Investors: Gary Brandt
(+1) (601) 460-8544

of met EDS (Nederland), Eliot Schuchart, tel. 030-2903490 of 010-4007327

26 okt 99 17:33

Zoekwoorden:

Deel: ' EDS en MCI WorldCom gunnen elkaar outsourcingscontracten '
Lees ook