Edwin van der Sar ‘schildert’ met Pim Smit


Art meets Sport; Kunstkeepen

KATWIJK HANGAAR 2, 20121119 -- Record-international Edwin van der Sar zal op 28 november as. gaan ‘schilder-voetballen’ met kunstenaar Pim Smit. Middels deze actie vragen zij aandacht voor de Edwin van der Sar Foundation. Het resultaat van de samenwerking is een aantal unieke kunstwerken welke uiteindelijk geveild gaan worden. De volledige opbrengt van deze doeken gaat naar de Edwin van der Sar Foundation en haar projecten voor mensen met een hersenbeschadiging.

Pim Smit, bekend om zijn onorthodoxe manier van creatie en schilderen, zal Edwin uitdagen te keepen, vangen, gooien en trappen met in verf gedoopte voetballen. Eerder al deed Pim soortgelijke acties met bekende sporters en artiesten als bijvoorbeeld Richard Krajicek en Dj Tiesto. Steeds brachten zijn schilderijen veel geld op voor het goede doel.

Decor voor dit event is Hangaar2, een prachtige evenementenlocatie op voormalig militair vliegveld Valkenburg te Katwijk. De schilderijen worden gemaakt op een oppervlakte van 10x10 meter. De frames staan opgesteld in het midden van de hangaar.

Edwin van der Sar en zijn vrouw Annemarie lanceerde hun Foundation in het voorjaar van 2012. De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging en steunt voornamelijk initiatieven die deze doelgroep weer in beweging/actie brengt. Bewegen verbetert namelijk het herstel, het zelfvertrouwen en de sociale contacten voor deze mensen. Annemarie spreekt hierbij uit eigen ervaring. Zij zal bij dit event zelf ook aanwezig zijn voor commentaar.


Deel: ' Edwin van der Sar ‘schildert’ met Pim Smit '
Lees ook