Gemeente Enschede

Een beeld voor de vlindertuin van Twekkelerveld Enschede, 28 september 2001
Donderdag 4 oktober 2001 om 16.00 uur onthult de heer M. Swart, wethouder Welzijn van de gemeente Enschede, in de vlindertuin aan de Meteorenstraat bij woon- en zorgcentrum voor ouderen Twekkelerveld een beeld. Aansluitend opent hij in het woon- en zorgcentrum een overzichtsexpositie van het werk van de kunstenares, Persheng Warzandegan.

Cocon
Het beeld, een kleurig keramiek genaamd `Cocon', doet door z'n vorm en kleurstelling denken aan vlinders. Het voegt een uitnodigend element toe aan de vlindertuin die mensen een natuurlijk rustpunt in de stad biedt.

De vlindertuin is na de bouw van woon- en zorgcentrum Twekkelerveld tot stand gekomen mede op initiatief van de wijkraad. Ook bij de keuze van het beeld heeft de wijkraad een grote rol gespeeld, evenals de kunstcommissie
van "Breeder veld" (woon- en zorgcentra voor ouderen) en de cliënten van "Breeder veld" die wonen in het woon- en zorgcentrum Twekkelerveld.

Bijdragen van Stadsdeel Noord, RK Woningstichting Ons Huis, Stichting "Breeder veld" en Innovatief Centrum voor Kunstenaars (ICK) maakten, binnen het project KunstZinnig (opdrachtenproject voor kunstenaars), de plaatsing van het beeld mogelijk.

De kunstenares
De kunstenares, Persheng Warzandegan, is afkomstig uit Iranees Koerdistan. Zij leeft sinds 1988 in Nederland waar zij in 1995 haar studie aan de AKI afrondde. Zij heeft zich vooral toegelegd op schilderkunst, fotografie en keramiek.


---

naar boven

Deel: ' Een beeld voor de vlindertuin van Twekkelerveld in Enschede '


Lees ook