Een explosie van Kunst op het Hembrugterrein Zaandam


ZAANDAM, 20150511 -- Op 12, 13 en 14 juni 2015 wordt op het Zaanse Hembrugterrein ARTzaanstad 2015 gehouden. Een veelzijdige kunstbeurs waar 150 Nederlandse kunstenaars en ontwerpers kwalitatief sterke en onderscheidende beeldende kunst tonen. Schilderijen, fotografie, sculpturen, sieraden, design en performances zullen te zien zijn. De vierde editie van ARTzaanstad zal een nationaal karakter hebben, bedoeld voor een uiteenlopend publiek.

Organisator Het Kunstcentrum in Zaandam is van mening dat iedereen van kunst zou moeten kunnen genieten. Er is ruimte voor experiment, nieuwe inzichten en denkbeelden. En alle getoonde werken kunnen gekocht of gehuurd worden. De kunstenaars zijn allemaal zelf aanwezig en bereid om hun kennis met het publiek te delen. De ambiance waarin zij dat doen, het Hembrugterrein, is uniek. Dit jaar heeft ARTzaanstad een nieuw en nog groter onderkomen gevonden in de voormalige projectielfabriek.. Dit betekent dat er naast hedendaagse kunst ook ruimte is voor maatschappelijke en conceptuele projecten.

ARTzaanstad is vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni open van 12:00 tot 19:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,- De officiële, feestelijke opening vindt plaats vrijdagmiddag 12 juni om 17:00 uur.

Hembrugterrein Zaandam, gebouw 72  (Projectielfabriek) Hemkade 18, 1506 PR Zaandam

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en de programmering is te vinden op www.ARTzaanstad.nl


Deel: ' Een explosie van Kunst op het Hembrugterrein Zaandam '


Lees ook